Imádják a turisták a Parlamentet – milliókat hoztak a látogatók

Forrás: Thinkstock -
látogató Parlament turista millió bevétel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország háza egy olyan látványos jelkép, amely politikai oldaltól és országra való tekintet nélkül százezreket gyönyörködtet el évről évre, akik a pénzt sem sajnálják a látványosságra. 

Rekordszámú, közel 400 ezer látogató és több százmillió forintos bevétel a Parlament tavalyi mérlege. A Blikk megtudta: 397 ezer látogatót és 623 millió forintot hoztak csak tavaly az eladott jegyek. Az idén pedig közelít a 250 millióhoz a bevétel, és még a szezon beindulása előtt, május végéig 171 ezren nézték meg a Duna partján fekvő csodás épületet.

Forrás: Thinkstock

A lap szerint általában kacskaringózó, százméteres sorok állnak a Parlament bejáratánál. A látogató megnézheti a koronát, a kupolát, de az ülésteremben megtekintheti honatyáink bársonyszékeit is.

Az Országgyűlés Sajtóirodája az újsággal közölte, hogy a bevételből a hivatal kiadásait csökkentik.

A teljes jegyár 3500, ám az EU- polgároknak, így a magyaroknak is kedvezmény jár, nekik 1750 forint. Igaz, csak holnapig, július 1-jétől 20 százalékkal emelkedik az ár. Ilyenformán az sem kizárt, hogy idén a korábbiaknál is nagyobb bevétellel számolhat a parlamenti büdzsé.
Budapest legújabb dizájnlakásában jártunk – a lélegzetünk is elállthttp://www.life.hu/news/20140627-a-design-apartments2-belso-terei-metro-repulogepbelso-es-jachtra-emlekeztetnek.htmlHogyan fér el egy budapesti földszinti lakásban egy metró, egy repülőgép és egy jacht? Most megmutatjuk!NewsFotó: Hámori Zsófia/Life.huA drukkerek vérre mentek: az egyik szurkoló leharapta a másik fülét (18+)http://www.life.hu/news/20140630-leharaptak-egy-angol-drukker-fulet.htmlMég az angolok egyik csoportmeccse alatt az egyik drukker a lelátón leharapott honfitársa fülcimpájából egy darabot. News--Ki vagy te James Rodriguez? Ismerd meg a szexi kolumbiai hőst!http://www.life.hu/news/20140629-fotok-es-infok-james-rodriguez-kolumbiai-focistarol.htmlÚj világsztár született a brazil focivébén: James Rodriguez. Ideje, hogy megtudjunk egyet és mást a 22 éves kolumbiai játékosról, aki nem mellesleg eszméletlenül cuki. Gyorsan össze is szedtünk róla 5 érdekességet.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.