görög válogatott nyolcaddöntő negyeddöntő focivébé történelmi siker Costa Rica-i válogatott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Costa Rica-i válogatott legyőzte Görögország csapatát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében. Ezzel története során először bejutott a legjobb nyolc közé.

Costa Rica válogatottja 1-1-es döntetlen után, 11-esekkel 5-3-ra legyőzte a görög csapatot vasárnap. A közép-amerikai együttes az 52. percben Bryan Ruiz góljával szerzett vezetést, nem sokkal később azonban Oscar Duarte kiállítása miatt emberhátrányba került. A görögök csodával határos módon a 91. percben Szokratisz Papasztatopulosz góljával egyenlítettek. A hosszabbításban nem változott az eredmény, így jöhettek a büntetők. A 11-esek során egyetlen játékos hibázott, Teofanisz Gekasz, így Costa Rica jutott tovább. Az együttes a negyeddöntőben a négy évvel ezelőtt döntős holland csapattal találkozik szombaton – írja az MTI.

A Costa Rica-i Oscar Granados ünnepel Forrás: MTI/EPA/Chema Moya

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.