mobilparkolás káosz büntetés változás július
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Július 1-jétől a korábbi 42 helyett 70 közterületi parkolási társaság területén érhető el a mobiltelefonos parkolás, amelynek 810-es behívószáma 763-ra változott. Káosz várható?

Július elsejétől az autósok a díjfizetést hét közterületi mobilparkolást kínáló szolgáltatón keresztül tudják elindítani. A három mobilszolgáltatón keresztül továbbra is elérhető a mobilegyenleg terhére történő, SMS- és telefonhívás alapú, úgynevezett ad hoc mobilparkolás. Miután a közös behívószám 763-ra változott, a korábbi, 810-es számot hívó autósok SMS-ben kapnak/kaptak értesítést arról, hogy a szolgáltatás ott már nem érhető el, és a mobilparkolást a következő számon: 20/30/70 763 xxxx (változatlan parkolási zónaszám) indíthatják el.

Forrás: MTI/Lakatos Péter

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlése szerint a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez nem csatlakozott szolgáltatók – ilyen például az EME Zrt. – a törvényi szabályozás szerint a továbbiakban nem nyújthatnak közterületi mobilparkolási szolgáltatást.

Ha az ügyfelek nem az új behívószámon parkolnak, büntetés vár rájuk - figyelmeztetnek. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. azt tanácsolja, hogy a nemzetimobilfizetes.hu honlapon a viszonteladók menüpontot választva tájékozódjon mindenki az egyes szolgáltatók konkrét ajánlatairól.

Az Origo.hu szerint gondok lehetnek a mobilparkolással. Elvileg keddtől csak egy állami cégen keresztül lehet intézni a mobillal történő parkolásfizetést. Az eddigi legnagyobb piaci szereplő szerint azonban ez nem így van, ezért káoszt és jelentős bevételkiesést jósolnak. A cikket teljes egészében IDE kattintva tudod elolvasni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.