Veszély! Öngyilkosságot kísérelhet meg Oscar Pistorius

Forrás: AFP/Themba Hadebe -
gyilkosság öngyilkos öngyilkosság Oscar Pistorius paralimpikon per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A barátnőjét meggyilkoló Oscar Pistorius a szakorvosi vélemény szerint felelősségre vonható a tetteiért, de hiperaktív, ideges természetű, ezért saját magára nézve veszélyes lehet.

Ahogy a Life.hu is megírta, a parasportoló valószínűleg féltékenységből ölhette meg párját. Oscar Pistorius pere a 30 napos pszichiátriai kezelése után a hét elején folytatódott. A Pretoria Weskoppies kórházban végzett vizsgálatot azért rendelte el a bírónő, hogy kiderüljön, volt-e az atlétának olyan mentális problémája, ami befolyásolhatta döntéshozatalát azon az éjszakán, amikor lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkampot – írja az Origo.hu.

Forrás: AFP/Themba Hadebe

A vizsgálat megállapította, hogy bár Pistorius izgalmi állapotban zavartan viselkedik, de semmiféle olyan mentális betegséggel nem küzd, ami felmentené a bűnügyi felelősség alól. Az is kiderült, hogy a futó poszttraumatikus stresszben szenved, és a gyilkosság óta történtek miatt alaposan megnőtt nála az öngyilkosság veszélye is. A törvényszéki pszichiáter szerint folytatni kell az atléta pszichiátriai kezelését, különben komolyan számolni kell az öngyilkosság kockázatával.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!
Új fordulat: beszámítható volt Pistorius a gyilkosság idejénhttp://www.life.hu/news/20140630-oscar-pistorius-del-afrikai-paralimpiai-bajnoknak-nem-volt-mentalis-zavara-a-gyilkossag-idejen.htmlA pszichológiai vizsgálat szerint nem volt semmilyen mentális zavara a dél-afrikai paralimpiai futónak, amikor tavaly februárban feltehetőleg megölte modell barátnőjét.News--Sírva kért bocsánatot barátnője családjától Pistoriushttp://www.life.hu/news/20140407-oscar-pistorius-paralimpiai-bajnok-futo-sirva-kert-bocsanatot-baratnoje-reeva-steenkamp-csaladjatol.htmlA paralimpiai bajnok futó könnyek között, remegő hangon beszélt arról, hogy a tragédia óta minden reggel Reeva Steenkamp családja jut eszébe először.News--Pistorius-tárgyalás – újabb kemény naphttp://www.life.hu/news/20140314-oscar-pistorius-paralimpai-bajnok-futo-penteki-targyalasan-nem-tortent-attores.htmlFolytatódik a barátnője meggyilkolásával vádolt Oscar Pistorius tárgyalása a pretoriai bíróságon.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.