Összeomlott a Dunántúlra irányuló vonatközlekedés - két órát késnek a vonatok

Forrás: Origo -
Szombathely vonat Dunántúl Balaton műszaki hiba késés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ötven-hetven percet késnek a vonatok a dél-balatoni, az észak-balatoni és a szombathelyi vasútvonalon – közölte a Mávinform péntek délután.

Kolléganőnk a helyszínről küldte a képet.

vonatkésés, Balaton Forrás: Origo

A késések oka, hogy a Budapest-Székesfehérvár vonalon, a Kelenföldi pályaudvar és Tárnok között pénteken kora délután elromlott a biztosítóberendezés. A hiba miatt Nagytéténynél a váltókat sem tudták átállítani, így az egész szakaszon állnak a vonatok. A nagytétényi biztosítóberendezést kora este megjavították, de továbbra is jelentős késések várhatók az említett vonalakon.

A műszaki probléma a dél-balatoni, az észak-balatoni és a szombathelyi vonalon 70-100 perces, egyes vonatok esetében 120-150 perces késést okozott a nap folyamán. A menetrend szerinti közlekedés csak 22 óra után állhat helyre - áll a Mávinform közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.