Kiszivárgott videón játssza el Pistorius barátnője meggyilkolását

Forrás: MTI/EPA/Ihsaan Haffejee -
gyilkosság videó Oscar Pistorius paralimpikon tárgyalás Reeva Steenkamp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A véletlenül az internetre felkerült videóban a paralimpikon újra szemlélteti, mi történt azon estén, amikor modell barátnője meghalt. A sportolót vádolják a gyilkossággal, tárgyalása folyamatban van. A védelem szerint Pistorius azt hitte, betörő van a házban.

Az ausztrál 7-es csatornán is közreadták azt a videót, amelyen a barátnője megölésével vádolt Oscar Pistorius újra játssza, mi történt azon az estén 2013 februárjában, amikor barátnője, Reeva Steenkamp meghalt. A felvételen, amelyet állítólag a védelem akart felhasználni a tárgyalás során, jól látszik, hogy Pistorius protézise nélkül sétál, kezében egy pisztollyal. Azt mondta, azért lőtt négyszer a fürdőszoba ajtón át, mert barátnőjét betörőnek vélte.

Forrás: MTI/EPA/Ihsaan Haffejee

A barátnőt a videóban Pistorius testvére, Aimee játssza el, akit a férfi a kezében cipelt, ahogy - állítása szerint – tette ezt Reevával is azon az éjszakán.

Ha bizonyítást nyer a szándékos emberölés, Pistorius akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújtható. Legutóbb egyébként megállapították, hogy a sportoló beszámítható volt a gyilkosság idején.

Veszély! Öngyilkosságot kísérelhet meg Oscar Pistoriushttp://www.life.hu/news/20140704-oscar-pistorius-parasportolo-gyilkossagi-pere-folytatodik-es-azt-is-felmerult-hogy-gyilkossagot.htmlA barátnőjét meggyilkoló Oscar Pistorius a szakorvosi vélemény szerint felelősségre vonható a tetteiért, de hiperaktív, ideges természetű, ezért saját magára nézve veszélyes lehet.News--Új fordulat: beszámítható volt Pistorius a gyilkosság idejénhttp://www.life.hu/news/20140630-oscar-pistorius-del-afrikai-paralimpiai-bajnoknak-nem-volt-mentalis-zavara-a-gyilkossag-idejen.htmlA pszichológiai vizsgálat szerint nem volt semmilyen mentális zavara a dél-afrikai paralimpiai futónak, amikor tavaly februárban feltehetőleg megölte modell barátnőjét.News--Sírva kért bocsánatot barátnője családjától Pistoriushttp://www.life.hu/news/20140407-oscar-pistorius-paralimpiai-bajnok-futo-sirva-kert-bocsanatot-baratnoje-reeva-steenkamp-csaladjatol.htmlA paralimpiai bajnok futó könnyek között, remegő hangon beszélt arról, hogy a tragédia óta minden reggel Reeva Steenkamp családja jut eszébe először.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.