Vége a kánikulának - heves zivatarok jönnek

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Piksel -
eső zivatar időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fellélegezhetnek, akiknek az utóbbi pár napban elegük lett a kánikulából, kedden ugyanis heves zivatarok jönnek. 

Kedden záporok, zivatarok enyhítik a hőséget - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Keddre a hőség miatt már csak a fővárosra és nyolc megyére, a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt az egész országra első-, illetve másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Tartósan 25 Celsius-fok feletti hőmérséklet várható a következő napokban.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Piksel

Az előrejelzés szerint kedden már többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik a déli, délkeleti szél, és zivatar idején a szél viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet általában 28 és 34 fok között alakul, de nyugaton kissé hűvösebb is lehet. A meteorológiai szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy az UV-B sugárzás maximuma még kedden is elérheti a nagyon magas szintet. Emellett viszont kedden az egész országban számítani lehet heves zivatarokra és felhőszakadásra is. A heves zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére adták ki a narancssárga, vagyis másodfokú, az ország többi területére az elsőfokú figyelmeztetést.

Szurkolói villamossal készül a BKK a vízilabda Eb-rehttp://www.life.hu/news/20140707-vizilabda-szurkoloi-villamos-jar-julius-vegeig-budapesten.htmlKözelgő budapesti vízilabda Európa-bajnokság alkalmából péntektől újra közlekedik az a szurkolói villamos, amellyel először két éve, a londoni olimpia idején találkozhattak a magyar sportrajongók - adta tudtul az MTI. Nagyon klassz!NewsOrigo170 éves lehet a világ legidősebb embere, egy jógihttp://www.life.hu/news/20140707-170-eves-a-vilag-legidosebb-embere.htmlHanuman a neve annak a jóginak, aki állítólag több mint 170 évvel ezelőtt született Indiában.NewsOrigoÍme, a világ legkülönlegesebb ajtói – csodálatos fotókhttp://www.life.hu/news/20140707-a-vilag-legszebb-ajtoit-gyujtotte-ossze-a-boredpanda-nevu-oldal.htmlIndonéziától Olaszországig a világ legkülönlegesebb ajtóit gyűjtötte össze az egyik népszerű amerikai portál. Meseszép felvételek jönnek.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.