Wildlife Conservation Society Raju megrázó fogság lánc elefánt kiszabadítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Embertelen körülmények között tartották láncon Rajut, az elefántot, aki több mint 50 év után szabadult. Megrázó videó!

Rajut, az elefántot több mint 50 évig tartották láncra verve gazdái úgy, hogy műanyagon, papíron vagy a turisták által adott ételeken élt. A méltatlan körülmények között tengődő állatot a londoni Wildlife SOS alapítvány szabadította ki, miután sikerült bírósági végzést és rendőri támogatást szerezniük. Raju kiskora óta élt fogságban, „gondozója" pedig nem éppen kegyesen bánt vele: állítólag többször meg is verte.

Forrás: wildlifesos.org

Eleinte megmentőit is bizalmatlanul fogadta, akiknek végül 45 perc alatt sikerült levágni Rajuról a húsába vágódó tüskés láncokat, majd több óra alatt vették rá arra, hogy felmenjen a mentésre használt teherkocsira.

Forrás: wildlifesos.org

„A csapat teljesen megdöbbent, amikor látta legördülni az ormányos arcán a könnyeket. Ezek mindannyiunk számára nagyon érzelmes pillanatok voltak. A szívünk mélyén tudtuk, most jött rá, hogy szabad" – mesélte a mentőcsapat egyik tagja. Raju most a Wildlife SOS menedékhelyén gyógyul.

Az elefánt kiszabadításáról készült megrázó felvételt alább megnézheted:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.