Debrecenbe költöztek a világ legmorcosabb képű majmocskái

Forrás: MTVA/Czeglédi Zsolt -
majom Debrecen állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha eddig még nem jártál volna Debrecenben, idén nyáron semmiképp ne hagyd ki az útitervből. És nem, most nem a város építészeti remekműveit és kulturális programdömpingjét ajánlgatjuk neked. Jobb hírünk van: megérkezett az állatkertbe a zászlós farkú kolobusz. Ráadásul rögtön három.

Három zászlós farkú kolobuszt kapott a Debreceni Állat- és Növénykert majomháza. A kisfiút a dél-franciaországi Reynou-ból, két majomlánykát - ugyanis majmokról van szó - pedig a hollandiai Emmenből hozták.

Forrás: MTVA/Czeglédi Zsolt

Persze, ahogy a minap a szaporulatnak örvendő kuduról, úgy a kolobusról sem hallottunk még, de utánaolvastunk,hogy mit is kell tudni az Afrikában őshonos állatkáról. Először is azt - jelentsen bármit is -, hogy a karcsúmajmok családjába tartozik, nevét pedig - minő meglepő - a farkában található fehér mintázatról kapta. A szigorú arcú majmocskák csoprtokba verődnek a fán élnek és növényt esznek. Fogságban akár negyed századot is élhetnek, amúgy nagy eséllyel sasok táplálékaként fejezik be kis életüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.