Elhunyt a világ egyik legnagyobb modellügynökségének alapítója

Forrás: AFP/Scott Wintrow -
modell halál Christy Turlington Candice Bergen Kim Basinger Eileen Ford modellügynökség Christie Brinkley
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Ford modellügynökség alapítója, Eileen Ford 92 éves volt.

92 éves korában, szerdán hunyt el a világ egyik leghíresebb modellügynöksége, a Ford alapítója, Eileen Ford, aki agytumorral és csontritkulással küzdött – mondta Arielle Bran, a cég sajtósa, aki csütörtökön jelentette be a hírt.

Eileen Ford és férje, Jerry Ford Forrás: AFP/Scott Wintrow

Eileen Ford fegyelmezettségének, szigorának és kiváló szemének köszönhette a ügynökség sikereit. Olyan híres modellek kerültek ki a kezei közül, mint az ifjú Kim Basinger és Christy Turlington, akik egy időben ott is laktak Upper East Side-i otthonában, valamint Candice Bergen, Lauren Hutton és Christie Brinkley.

A tipikus Ford modellek mind magasak, vékonyak voltak, távol ülő szemekkel és hosszú nyakkal. A 170 centi alatti, modellkarrierről álmodó lányoknak esélyük sem volt egy Ford ügynökséggel kötött szerződésre. Híresen szeretett gondoskodni „lányairól," akiktől profizmust, alázatot, szigorú diétát és fegyelmezett életvezetést várt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.