Gumicsizmákat elő! Egy nap alatt egyhavi csapadék zúdulhat a nyakunkba

Forrás: MTI/Földi Imre -
eső Országos Meteorológiai Szolgálat mennyiség riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lehetnek olyan helyek az országban, ahol szerda éjfélig egy-másfél nap alatt a havi csapadékmennyiséget jelentősen meghaladó eső hullik – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A júliusi országos átlagos csapadékmennyiség 65 milliméter – írja az Origo. 

Öt nyugati megye kivételével az ország többi területére szerdára is figyelmeztetést adtak ki a várható felhőszakadás miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint szerdán Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest térségében, valamint Budapesten is lehetnek intenzív záporok, zivatarok.

Forrás: MTI/Földi Imre

Ez azt jelenti, hogy rövid idő alatt több mint 25-30 milliméter eső hullhat. Az előrejelzés szerint szerdán a minimum-hőmérséklet 15–20, a maximum-hőmérséklet 20–26 Celsius-fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.