Juhé! Jövőre el leszünk kényeztetve hosszú hétvégékkel

Forrás: Thinstock -
rendelet munkanap szabadság hosszú hétvége jövő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hét hosszú hétvége lesz jövőre – ez derül ki a nemzetgazdasági miniszter rendelet-tervezetéből.

A kormány nyilvánosságra hozta a 2015-ös hosszú hétvégék listáját. A péntekre vagy hétfőre eső ünnepnapokkal együtt összesen hét hosszú hétvégének örülhetünk majd – írja a napi.hu.

Forrás: Thinstock

Íme a pontos dátumok:

Január 2. péntek extra pihenőnap lesz, így az év egy négynapos hosszú víkenddel kezdődik. Cserébe a rendelettervezet szerint január 17-én szombaton dolgozni kell majd.
A húsvéti és a pünkösdi hétvége szokás szerint háromnapos ünnep lesz, majd május elseje is péntekre esik, így egy újabb háromnapos hétvégét nyernek a munkavállalók.
Augusztus 20-án kerül sor a következő munkanap-tologatásra: augusztus 21. péntek extra pihenőnappá alakul, így a nyár közepén is négynapos hosszú hétvégénk lesz. A 21-i pénteki munkanapot augusztus 8-án, szombaton kell majd ledolgozni a rendelettervezet szerint.
Október 23. szintén péntekre esik, így ez a hétvége is háromnapos lesz.

December 24. (csütörtök) szabadnap lesz - így a karácsonyi ünnepek négynaposra nyúlnak, cserébe viszont december 12. lesz a munkanap.

Március 15. és november 1. jövőre vasárnapra esik majd, így ezek nem gyarapítják az extra pihenőnapok sorát.
2016 is egy hosszú hétvégével indul majd, hiszen január 1. péntekre esik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.