Mázlista koala: kilencven kilométeren át lógott egy autón, egy karma bánta

baleset Ausztrália koala
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Édesbús történetre bukkantunk ebéd közben. (Monitor előtt enni nem egészséges, ne kövesd a példánkat!) Egy elütött koala csaknem kilencven kilométert tett meg egy autó aljába kapaszkodva. A kalandot csupán egyetlen koalakarmocska bánta.

Az autó utasai, amelyre a koala kapaszkodott, egy pihenőhelyen megállva nem vették észre, hogy potyautasuk van - írja az MTI. A kis mázlista ép bőrrel megúszta a kalandot, ami nagy csoda: az autópályán ugyanis 110 kilométeres sebeséggel száguldanak a járművek. Letört körme miatt fájdalomcsillapítót adtak neki a kórházban.

Ő a kis túlélő Forrás: AFP/Ben Beaden

Ausztráliában becslések szerint már csak 43 ezer példány fordul elő a sebezhető természetvédelmi státusú erszényesfajból. Tudósok úgy gondolják, az első brit telepesek 1788-as megérkezése előtt több mint 10 millió koala élt Ausztráliában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.