Letarolta a vihar az országot

Forrás: MTI/Lakatos Péter -
zivatar katasztrófavédelem tűzoltók vihar időjárás felhőszakadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Országszerte több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat a szerda délután kezdődött viharos időjárás okozta károk miatt.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: jellemzően az ország nyugati felében okozott problémát a viharos időjárás. A bejelentések többsége Vas, Veszprém, Zala és Győr-Moson-Sopron megyéből érkezett. Elsősorban a hirtelen lezúduló jelentős csapadék, kisebb mértékben a viharos erősségű szél okozott problémát. Veszprém megyében villámcsapás következtében egy ember megsérült – írja az MTI.

Forrás: MTI/Lakatos Péter

A viharos idő 27 ingatlanban okozott kárt. Vas megyében hat településen homokzsákokkal kellett megvédeni a lakóházakat. Több helyen kidőlt fák és leszakadt ágak zárták el az utakat, egy helyen villanyoszlop dőlt az útra.

Csütörtökön is várhatóak viharok!

Heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt az egész országra figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Az ország jelentős részén, köztük a fővárosban is másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.