jelentkezési határidő pótfelvételi felsőoktatás egyetem ponthatár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden lejár a felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési határideje. Ebben az esetben csak egy képzést lehet bejelölni.

A www.felvi.hu oldalon lévő tájékoztató szerint a pótfelvételinél csak egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzése jelölhető meg, kizárólag elektronikus úton és csak azok jelentkezhetnek, akiket nem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek.

Fotó: Pályi Zsófia - Origo

A pótfelvételinél csak önköltséges képzések indulnak, ez alól kivételt képeznek a magyar egyetemek, főiskolák határon túli képzései, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzései. A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 24-én meghatározott ponthatárnál, ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, illetve a jogszabályi minimumnál, ha a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

Az űrlapokat augusztus 12-én éjfélig lehet kitölteni. Szintén eddig a határidőig kell befizetni az eljárási díjat, ami a pótfelvételi során 5000 forint. Az e-felvételis jelentkezést az űrlapok elmentése után legkésőbb augusztus 13-ig hitelesíteni is kell. Ez megteheted az Ügyfélkapun keresztül, vagy a felületről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postázásával.

A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 28-án hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre – számol be az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.