Igazi csoda! Hármas pandaikrek születtek Kínában

Forrás: AFP/Chimelong Group -
Kína inkubátor csoda hármas ikrek panda cuki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hármas pandaikrek születtek egy dél-kínai állatparkban, ami rendkívül ritka esemény. Az állatpark nemcsak világra jöttüket, hanem életben maradásukat is csodának tartja.

Július 29-én születtek a kantoni Kuangcsouban lévő szafariparkban a pandabébik, ők az első hármas pandaikrek, amelyek a világon eddig életben maradtak. Anyjukat, Csü Hsziaót - neve szó szerint azt jelenti a krizantém mosolya - túlságosan kimerítette a kölykök világra hozása, hogy gondozza őket.

Ő a pandamama Forrás: AFP/Chimelong Group

Ezért a pandabébiket inkubátorba tették addig, amíg anyjuk meg nem erősödik. Azóta már vissza is térhettek hozzá, de a gondozók 24 órában figyelemmel kísérik a fejlődésüket.

Forrás: AFP/Chimelong Group

Szakemberek szerint még nem lehet arról beszélni, hogy ők az egyetlen életben maradt hármasikrek a világon. Meg kell várni azt, hogy elérjék a hathónapos életkort, hogy bizonyosan kijelenthessük ezt - tették hozzá.

A szafaripark által a kicsinyikről a hónap elején készített felvételek még inkubátorban mutatják a rózsaszín színű bocsokat, szemük még csukva, fehér szőrzetük még igencsak ritka. A nőstény és kölykei jól vannak - közölte az intézmény, amely nem tette közzé az apróságok nemét, csupán annyit, hogy névadásuk később történik.

Forrás: AFP/Chimelong Group

Tavaly 49 pandakölyök született Kínában, közülük 42 van még életben, ami rekordot jelent a pandatenyésztési programban. A tenyésztési technológia fejlődésének köszönhetően 2013 végére elérte a 376-ot világszerte a fogságban élő óriáspandák száma. Vadon - Kínában - 1600 óriáspanda él.

Íme, egy videó a kicsinyekről:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.