Meghalt Jay Adams, a legendás gördeszkás

Forrás:Northfoto -
gyász gördeszkás meghalt Jay Adams
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtök este mexikói vakációja alatt váratlanul szívrohamban elhunyt Jay Adams. 53 éves volt.

Jay, becenevén The Original Seed, világhírű amerikai gördeszkás volt, a Z-Boys gördeszkacsapat alapítótagja és a sport meghatározó embere. Már négyévesen gördeszkázott, tizenhárom évesen pedig már a legtehetségesebbként emlegették. Amíg a sportban sikert sikerre halmozott, a magánélete zűrös volt. Sokáig kábítószerfüggőséggel küzdött, még gyilkossággal is megvádolták és nem egyszer került börtönbe.

Jay Adams (balra) a Lords of Dogtown premierjén 2005-ben
Forrás:Northfoto

Jay mozgalmas életéből két film is készült – 2001-ben díjat nyert a Dogtown and Z-Boys, 2005-ben pedig a Lords of Dogtown készült el.

Miközben a Dogtown and Z-Boyzt forgatták, ő éppen két és fél éves börtönbüntetését töltötte Hawaiin. 2005-ben végleg leszokott a drogokról, egészen élete végéig tiszta maradt és az iskolákban a kábítószerekkel való küzdelmeiről beszélt a gyerekeknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.