Velence háborút indított a szerelemlakatok ellen

Forrás: AFP/Spencer Platt -
gesztus Vas szemét Velence szerelemlakat szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valakinek az örök szerelem záloga, a város vezetőinek viszont szemét. Velence hídjaira erősített tonnányi vas eltávolítása nehéz és költséges lesz.

"Meg kell szabadítani a szerelmet minden lánctól és lakattól, és le kell számolni azzal a tévedéssel, hogy ez a közhelyes és fantáziátlan gesztus olyan szép és törékeny dolog szimbóluma lehet, mint két ember vonzalma" - mondta Alberto Toso Fei velencei író az Unlock Your Love (Szabadítsd ki a szerelmet) című kezdeményezésről, amely hétfőtől vasárnapig tart, és arra kéri a város lakóit és rajongóit, helyezzék el a több nyelvű, lakatellenes plakátokat a város "érzékeny" pontjain.

Forrás: AFP/Spencer Platt

"Iskolába, munkába, boltba menet ragasztják ki a plakátokat, vagy ha csak egy italra ugranak be valahova baráti társasággal. Azért teszik, hogy a turisták kedvét elvegyék a lakatolástól, de azért is, hogy felhívják a világ figyelmét arra, hogy vannak kicsi, látszólag jelentéktelen dolgok, amelyek sérthetnek egy várost, annak történelmét és lakóit is" - magyarázta az író. A plakátolást környezetbarát módon végzik, igyekeznek a legkevesebb ragasztószalagot, és annál több lebomló papírt használni.

Neked van szerelemlakatod?

Párizsban is csak a baj van a szerelemlakatokkal

2014 júniusában rövid időre lezárták a párizsi Szajna-hidat. A korlát rácsozata két szakaszon is leszakadt. Az ok: a szerelemlakatok. Két amerikai még márciusban petíciót indított a párizsi hidakon roskadozó szerelemlakatok ellen, mivel szerintük a több százezer lakat elcsúfítja a hidakat és a pluszsúly komoly biztonsági kockázatot is jelent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.