szeptemberi időjárás Németh Lajos Mokka meteorológus időjárás Nyár lehűlés strandidő Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Balaton vize 20 fok alá hűlt. Bár hétvégére egy kis felmelegedést ígérnek, nem lesz igazi strandidő. Németh Lajos a szeptemberi nyárutóban bízik.

A nyári vakáció utolsó hetében mindenki arra kíváncsi, milyen idő lesz hétvégén, van-e remény még egy utolsó lubickolásra a Balatonban vagy épp a Velencei-tóban. Nos, Németh Lajos a TV2 Mokka című műsorában azt mondta, szerinte az idei nyáron idehaza nem lehetett kifogni olyan hetet, amikor nem zavarta meg a nyaralást vihar, vagy esőzés. Sajnos az előrejelzések alapján úgy tűnik, már nem lesz strandolásra alkalmas idő most nyáron. A meteorológus hozzátette, idén a napos órák száma jóval elmaradt a megszokottól. Kifejezte azt a reményét is, hogy szeptemberben csendesebb, nyugodtabb, frontmentes időszakra számít, vagyis igazi nyárutóra.

Forrás: Life.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton Eleinte gyengén felhős, napos idő várható, majd nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem valószínű. A csúcsok 24, 28 fok között lesznek.

Vasárnap sem lesz hőség. Elsősorban nyugaton és északon lehet a nap második felében zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 28 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.