Szenzációs új világrekord! Három gödöllői fiatal a leggyorsabb néptáncos

Forrás: Facebook/Fricska Táncegyüttes -
Fricska néptánc Gödöllő gyorsaság ritmus rekord tánc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két perc alatt 3937 leütéssel, illetve csapással a gödöllői Fricska Táncegyüttes három tagja új rekordot állított fel Gödöllőn vasárnap délután.

Az együttes sajtófőnöke, Láng D. István az MTI-nek azt mondta: Moussa Ahmed, Papp Gergely Bálint és Papp Máté Bence, a Fricska együttes táncosai arra vállalkoztak, hogy lábukat és kezüket használva ők verjék a leggyorsabb ritmust. A fiatal művészek a román, a magyar és cigány táncfolklór kincseit tolmácsolták különleges, a világon egyedülálló ritmusprodukciók keretében.

Forrás: Facebook/Fricska Táncegyüttes

A három táncos két perc alatt összesen 3937 leütést, illetve csapást ért el, 6 másodpercenként váltották egymást. A legmagasabb számot, a másodpercenkénti 41 érvényes leütést-csapást Moussa Ahmed érte el. A gödöllői együttes tagjai produkciójukkal új kategóriát hoztak létre: táncegyüttesként 120 másodperc alatt ki tudja a legtöbb leütést, illetve csapást végrehajtani. A hivatalos magyar rekordot Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke, a Világrekord Szövetség magyarországi tagja jelentette be vasárnap este.

Íme, a rekorder produkció:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.