Nézd meg Budapest legnagyobb tűzfalfestését!

Forrás: Facebook/Színes Város -
Budapeseten VII. kerület Tűzfal festés Kazinczy utca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elkészült a Színes Város Strongbow Budapest Fesztivál legújabb és egyben legnagyobb felületű, 579 négyzetméteres falfestménye a Kazinczy utcában. A kép a Buda vagy Pest? ellentétpár témáját dolgozza fel.

A fesztivál során augusztusban több tucat budapesti ház tűzfalát festették meg hazai és külföldi képzőművészek. A legnagyobb falfestést a Void, Petyka, Transone, Fork művészneveken dolgozó alkotók hozták létre. Úgy ábrázolták az ellentétpárt, hogy sajátos stílusuk a falon egymásra építve és külön-külön is élő maradjon. A munkában érvényesülő erős graffitis stílus Pest progresszivitását jelképezi, míg Buda szín- és formavilágában egyaránt a nyugodtabb partot képviseli.

Forrás: Facebook/Színes Város

A képet középen a Duna választja ketté. Az alkotók Budapest más-más kerületében laknak, ezért ez a tematika számukra is megosztó kérdés volt – írja az MTI. A srácok vegyes technikával dolgoztak, kültéri falfestéket és sprayt egyaránt használtak a kivitelezéskor. A felületre 1000 liter festék került, ennek felvitele a fal hőszigetelésével együtt 40 napig tartott.

A Life.hu már korábban is előszeretettel számolt be a díszes, 7. kerületi tűzfalakról. A Rumbach Sebestyén utcában például Sissi portréját lehet megcsodálni. A Király utcába Krúdy Gyula egyik híres idézete került, miszerint ez „a legpestibb utca", a Dohány utca felújított tűzfala pedig mára az egész háztömb éke lett. A menő budapesti tűzfalakra egyébként korábban már egy külföldi portál is felfigyelt.

Sissi portréját festették egy budapesti ház tűzfalárahttp://www.life.hu/news/20140514-megujult-a-vii-keruleti-rumbach-sebestyen-utca-tuzfala-amelyre-sissi-hercegno-kerult-ra.htmlÚj külsőt kapott a Rumbach Sebestyén utcai tűzfal.NewsOrigoLeonardo DiCaprio az ENSZ békekövete letthttp://www.life.hu/news/20140917-leonardo-dicaprio-szineszt-az-ensz-bekekoveteve-valasztotta-ban-ki-mun-fotitkar.htmlAz ENSZ békekövetévé nevezte ki Leonardo DiCapriót a világszervezet főtitkára, Ban Ki Mun. A hollywoodi filmsztár a klímaváltozás tudatosítását célzó világméretű akciókban nyújt segítséget.News--Szenzációs új világrekord! Három gödöllői fiatal a leggyorsabb néptáncoshttp://www.life.hu/news/20140916-vilagrekordot-allitott-fel-a-godolloi-fricska-tancegyuttes-harom-tagja-ok-a-leggyorsabb-neptancosok.htmlKét perc alatt 3937 leütéssel, illetve csapással a gödöllői Fricska Táncegyüttes három tagja új rekordot állított fel Gödöllőn vasárnap délután.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.