Sztankay István betegen nem akart emberek közé menni

Forrás: MTI/Nándorfi Máté -
betegség halál búcsú özvegy hiúság temetés szeretet infarktus Sztankay István
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sztankay István Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze 78 éves korában hunyt el. Özvegye, Bea beszélt szeretett férjéről, a halála előtti utolsó perceiről, betegségéről.

Sztankay István két éve már nagyon beteg volt. Felesége szerint hiú volt, csak ritkán ment ki az utcára, nem akarta, hogy az emberek betegen, legyengülve lássák. A színész nemrég elesett otthonában, kórházba került. „Az ott töltött 1 hónap alatt – bár az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek – egyre gyengébb lett, mígnem örökre elaludt. Családja ott volt mellette utolsó óráiban is" – osztotta meg érzéseit a BEST magazinban Bea asszony.

Forrás: MTI/Nándorfi Máté

Arról, hogy pontosan mi volt Sztankay betegsége, az özvegy úgy nyilatkozott: az elmúlt 50 évnyi megfeszített munka, a napi két doboz cigi és egy lábon kihordott infarktus...

Az özvegy elárulta azt is, hogy Sztankay a halála előtt két nappal azt mondta neki, hogy szeretne még kicsit élni, nem akar meghalni.

A színész és felesége nyolc évet tölthettek együtt. „Mellette tanultam meg, miről szól az élet, az elmúlás. De ő tanított meg igazán, önzetlenül szeretni" – emlékezett vissza szeretett férjére az asszony.

Szeptember 26-án délután fél 4-kor vesznek végső búcsút Sztankay Istvántól Budapesten, a Farkasréti temetőben. Sírhelye a 2002-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt kolléganője, barátja, Schütz Ila mellett lesz. A szertartás alatt felcsendül majd kedvenc énekese, Leonard Cohen Hallelujah című dala, és a gyászolók meghallgathatják majd Sztankay István előadásában Csokonai Vitéz Mihály A Reményhez című versét is.
Jövő pénteken búcsúztatják Sztankay Istvánthttp://www.life.hu/kult/20140917-sztankay-istvant-a-nemzet-szineszet-szeptember-26-an-bucsuztatjak-a-farkasreti-temetoben.htmlSzeptember 26-án délután fél 4-kor vesznek végső búcsút Sztankay Istvántól, a nemzet színészétől Budapesten, a Farkasréti temetőben.Kult--Botrány Sztankay István halála körülhttp://www.life.hu/news/20140917-esztergalyos-cecilia-szerint-azert-halt-meg-a-szinesz-mert-nem-foglalkoztattak-eleget.html"Azért halt meg Sztankay István, mert nem foglalkoztatták eleget!" - jelentette ki az elhunyt színész kollégája, Esztergályos Cecília. Ebből lett a baj. News--Bodrogi Gyula Sztankay Istvánra és Avar Istvánra emlékezetthttp://www.life.hu/bulvar/20140915-bodrogi-gyula-szinesz-sztankay-istvanra-es-avar-istvanra-a-ket-elhunyt-nemzet-szineszere-emlekezett.htmlKét színészlegenda távozott a hétvégén: Sztankay Istán halálhíre pénteken, Avar Istváné pedig szombaton érkezett. Bodrogi Gyula emlékezett néhai barátaira és kollégáira.TV + BulvárFotó: Szabó Balázs/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.