Három kiselefánt érkezik a veszprémi állatkertbe

Forrás: Veszprémi állatkert/Facebook -
veszprémi állatkert kiselefánt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiválasztották a veszprémi állatkert új elefántparkjának lakóit. Nuka, Dinkar és Félix, a három fiatal, négyesztendős kiselefánt a németországi Osnabrück és Hannover állatkertekből költözhetnek hamarosan Veszprémbe. 

Az elefántok csordában élnek, a fiatal bikák sokszor egy külön csapatot alkotnak. A veszprémi állatkertben egy fiatal bikacsapaot alakítanak ki, amelyet a későbbiekben bővítenek. Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének ázsiai elefánt fajkoordinátorának ajánlása alapján 2016-tól várható egy tenyészcsapat kialakítása Veszprémben - tudta meg a vehir.hu.

Ő az egyikük, Félix Forrás: Veszprémi állatkert/Facebook

2014. tavaszán kezdődött meg a veszprémi állatkert fennállásának eddigi legnagyobb fejlesztése, melynek legjelentősebb eleme az elefántpark. Külső medencével és zöldszigetekkel tarkított, 5400 m2 nagyságú külső kifutó és egy 1100 m2 alapterületű, belső látogatói térrel rendelkező ház várja az új lakókat.

Angyalkutya, álmatlan kutya és a többihttp://www.life.hu/news/20140917-rafael-mantessot-kutyaja-jimmy-choo-inspiralja-alkotasai-elkeszitesekor.htmlRafael Mantessot kutyája, Jimmy Choo inspirálta, a rajz és fotó kombinálásával készült alkotásait pedig az Instagramon is közzéteszi. Annyira édesek!NewsOrigoÍgy csutakolj kutyát, ha jót akarsz! http://www.life.hu/news/20140911-elvezi-a-furdetest-a-youtube-videoban-lathato-kutya.htmlHa eddig azt hitted, a kutyák nem szeretik a fürdetést, tévedtél. Olyan videót találtunk, amelynek főszereplője szinte elalél attól, hogy a pocakját szappanozzák. News--Gazdira várnak a nyugdíjas rendőrkutyákhttp://www.life.hu/news/20140905-orszagos-rendor-fokapitanysag-dunakeszi-oktatasi-kozpontja-gazdat-keres-a-nyugdijas-rendorkutyaknak.htmlAz Országos Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Oktatási Központja gazdát keres azoknak az ebeknek, akik hosszú évek rendőrségi szolgálata után most nyugdíjba vonulnak. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.