Meghalt hazánk legidősebb embere – 110 éves volt

Forrás: MTI/Krizsán Csaba -
halál nevelőszülő idős Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gallai Rezső bácsi 110 éves korában, csütörtök virradóra, a győri Lepke utcai idősek otthonában hunyt el. Álmában érte a halál.

Elhunyt hazánk legidősebb embere – írja az Origo a kisalfold.hu-ra hivatkozva. Gallai Rezső 1904. január 29-én született Szombathelyen. Anyja nem tudta gondozni, lelencbe adta és Pápán élt, nevelőszülőknél. Nyolcévesen az utcán tanult meg olvasni, amíg az újságot vitte nevelőapjának, így értesült a balkán háború kitöréséről 1912-ben. 1916-ban veszprémi menhelyre került, majd Alagon volt lovászfiú. Győrbe költözött 1926-ban, a pengő bevezetésének évében, a nyomor éveiről később sokat mesélt.

Gallai Rezső és unokája még januárban Forrás: MTI/Krizsán Csaba

1928-ban megnősült, egy fia született, aki 1956-ban disszidált és külföldön hunyt el. 1932-től a vízügynél dolgozott Rezső bácsi, de ahhoz, hogy nyugdíjas állása legyen, a háborúban frontszolgálatot kellett vállalnia.
A mai Ukrajna területén szolgált, egy partizántámadás során légnyomás érte és sebesültként hazakerült. Ezután egészen 98 éves koráig dolgozott a vízügyi igazgatóságnál.
Felesége halála után másodszor is megnősült, mindkét asszonnyal 32 évet élt együtt. Második fia két éve hunyt el, unokája, Tibor még a halála előtti napon is nála volt.

A világ legöregebb emberének a 116 éves japán Misao Okawát tartják. Mi hosszú életének titka? Klikk IDE, és tudd meg!

A Facebook most megmutatja, ki a legjobb barátod!http://www.life.hu/news/20140924-a-facebook-egy-alkalmazas-segitsegevel-megtudhatod-ki-a-legjobb-baratod.htmlEgy applikáció segítségével megtudhatod ki a legjobb barátod a facebookon!News--Soroksári gyilkosság: két férfi DNS-ét azonosította a rendőrséghttp://www.life.hu/news/20140924-a-soroksari-gyilkossag-kapcsan-ket-ferfi-dns-et-azonositotta-a-rendorseg.htmlKét férfi DNS-ét azonosította a rendőrség a tavaly szeptemberi soroksári gyilkosság helyszínén, illetve az áldozaton – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatósága kiemelt életellenes ügyeket felderítő főosztályának vezetője egy szerdai sajtóbeszélgetésen.News--Eltűnt egy magyar nő Angliábanhttp://www.life.hu/news/20140924-eltunt-ot-napja-egy-magyar-no-sztojka-erika-angliaban-keresi-a-rendorseg.htmlAz angol rendőrség keresi az öt napja eltűnt magyar nőt, Sztojka Erikát.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.