Változik a távhő és a gyógyszerek ára mától - Drágulhat a kenyér

Forrás: Koncz Tamás - Origo -
távhő gyógyszer kenyérár gázár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Változik 800 gyógyszer ára, olcsóbb lesz a távhő, minimálisan emelkedik a lakossági gázár, és új számot kapott az egyetemes belföldi tudakozó is - tudta meg az Origo. 

Október 1-től 396 koleszterin- és vérnyomáscsökkentő készítmény olcsóbb lesz - van, amelyik 60 százalékkal is kevesebbe kerül majd -, de szinte ugyanennyi normatív támogatású gyógyszer ára emelkedni fog, átlagosan 3,5 százalékkal.

Forrás: AFP

Olcsóbb lesz október elsejétől a távhő, a jelenlegi árnál 3,3 százalékkal,a lakossági gázdíj azonban 5-13 százalékkal emelkedhet.

Drágulhat a kenyér is, erről még augusztusban nyilatkozott Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke. A Napi Gazdaságnak azzal indokolta az áremelést, hogy a hazai sütőipari vállalatok négy éve nem emelték listaáraikat, a dráguló liszt és a gyenge forint miatt azonban idén ősszel 25-30 százalékos áremelkedésre lehet számítani.

Forrás: Koncz Tamás - Origo

Módosul a belföldi egyetemes tudakozó száma, és új vállalat, az Invitel áll a szolgáltatás mögé: a tudakozó száma a 198 helyett 11-800 lesz októbertől, a régi számot tárcsázókat pedig hangüzenet figyelmezteti a változásra.

A változásokról részletesen az Origón olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.