Ők a legismertebb magyarok a világban – íme, a friss lista

http://onthespot.blog.hu -
Szabó István lista híresség Bridge Budapest Cseke Eszter kutatás magyar ismertség S. Takács András On The Spot Rubik Ernő Forbes Kertész Imre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Bridge Budapest egyesület 12 országban végzett kutatása alapján jelent meg a Forbes magazinban a legismertebb magyarok toplistája. A legismertebb magyar nő Cseke Eszter, az On The Spot egyik műsorvezetője lett.

Neves külföldi újságok és tévécsatornák munkatársait vonták be a felmérésbe, ők választották ki a tíz legbefolyásosabb magyar sikertörténetet. A toplista szigorúan politikamentes. A legismertebb magyarnak a Kossuth- és Prima Primissima-díjas feltalálót, Rubik Ernőt tartják. A dobogó második fokán Szabó István, Oscar- és Prima Primissima-díjas filmrendező, a harmadikon pedig az irodalmi Nobel-díjat nyert Kertész Imre áll. Őt követik az On The Spot alkotói. A legismertebb magyar nő Cseke Eszter lett, aki az egyetlen élvonalbeli hölgy a listában.

http://onthespot.blog.hu

Újságírók és dokumentumfilmesek közül csak Cseke Eszter és S. Takács András kapott helyet a rangsorban. „Libabőrös megtiszteltetés ezekkel az emberekkel egy listára kerülni, de eddig se gondoltuk, és nyilván ezután sem hisszük el, hogy Nádas Péter vagy Tarr Béla előtt lenne a helyünk bármilyen rangsorban" – nyilatkozta Eszter és András. Hozzátették: „Hogy egyáltalán rajta vagyunk a listán, azt azoknak az embereknek köszönhetjük Gázától Johannesburgig, akik megosztották velünk az életük legnehezebb pillanatait. Ez óriási motiváció és felelősség is: meg kellett tanulnunk úgy elmesélni a történeteiket, hogy kitűnjenek a rengeteg riport, tudósítás és dokumentumfilm közül a világban."

Az idén Prima Primissima-díjra jelölt On The Spot után szerepel többek között Árvai Péter, a PREZI alapítója és Fischer Iván Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjas karmester is.

A kutatásról

A kutatást a Bridge Budapest nonprofit egyesület végezte 12 országban, a legnevesebb külföldi médiumok képviselőinek bevonásával, mint például a CBS News, a Die Welt vagy a Huffington Post munkatársai. Az egyedülálló felmérésben a külföldi újságírók 50 fős listáról választották ki a tíz legbefolyásosabb magyar sikertörténetet.
Így lesz egy milliomosnőből cipőkészítő - ez vár Rezesovára a börtönbenhttp://www.life.hu/news/20141003-eva-rezesovanak-aki-negy-ember-halalaert-felelos-kilenc-evig-nelkuloznie-kell-a-luxust-a-bortonben.htmlAhogy a Life.hu is megírta, a szlovák milliárdosnő 2013. augusztus 21-én okozott halálos közlekedési balesetet, amelyben négy ember vesztette életét. Eva Rezesovának a bírósági ítélet szerint kilenc évig biztosan nékülöznie kell a luxust. Jelenleg a Gyorskocsi utcában vár a másodfokú ítéletre, ezután valamelyik női börtönbe helyezik, ahol a munka alól nincs felmentés neki sem.News--Ez a világ legmenőbb és legveszélyesebb fesztiváljahttp://www.life.hu/news/20141002-nemzetkozi-highline-talalkozo-az-olasz-alpokban-sziklak-koze-kifeszitett-fuggoagyban-pihennek-a.htmlA Nemzetközi Highline Találkozó a világ legmenőbb fesztiváljának tűnik, de valószínűleg a legveszélyesebb is: a résztvevők nem színpadok előtt ugrálnak és sátrakban fekszenek, hanem hegycsúcsok között kifeszített köteleken lógó függőágyakban töltik az idejük nagy részét. Durva, mi?News--Vizsgálatot indít az ELTE egy újabb nemi erőszak miatthttp://www.life.hu/news/20141002-ujabb-nemi-eroszak-derult-ki-az-elte-jogi-kara-vizsgalatot-indit-es-buntetofeljelentest-tesz.htmlVizsgálatot indít az ELTE jogi kara és büntetőfeljelentést is tesz, miután újabb hír jelent meg arról, miszerint 2013-ban egy jogász gólyatáborban szexuális erőszakot követtek el.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.