Ma az állatokat ünnepeljük!

Forrás: Facebook/Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség -
menhely örökbefogadás Assisi Szent Ferenc védőszent állatok világnapja felvonulás gondoskodás Bazilika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az állatok világnapja, október 4-e az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenchez köthető. Ehhez kapcsolódóan október 5-én, vasárnap Állatok Világnapi felvonulást tartanak Budapesten. Ha tudsz, menj el te is a kedvenceddel!

Október 4-e az állatok világnapja. Ez a nap emlékeztessen arra, hogy élj békében a föld állataival, és ha van saját háziállatod, sose felejts el róla gondoskodni. Érdemes egy sétát tenni ilyenkor valamelyik állatkertben, ez nemcsak a gyerekeknek, de az egész családnak remek program lesz. Október 5-én, vasárnap pedig 22. alkalommal rendezi meg a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség a hagyományos, Állatok Világnapi felvonulást.

Forrás: Facebook/Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség

A menet vasárnap délelőtt 10 órakor indul, az útvonal a Bazilikától a Hősök teréig tart. Az idei felvonulás célja figyelemfelkeltés az állatok szeretete és kímélete érdekében. Ha időd engedi, ne hagyd ki a felvonulást te sem!

A szövetség közleményében felhívja a figyelmet, hogy a menhelyekről örökbe fogadott állatok oltva, chipezve, nagyrészt ivartalanítva kerülnek új tulajdonoshoz, akinek az Állatvédelmi Törvényben előírt kötelessége jó gazdához méltóan gondozni, ellátni, foglalkozni, törődni vele.

A menhelyeken szükséges rengeteg munkát önkéntesek és társadalmi munkások végzik, jellemzően ingyen és önfeláldozó módon. Állami támogatás hiányában egyetlen sikerélményük, ha a lakosság elismeri törekvéseiket és a bekerülő kutyákat és macskákat örökbe fogadja. Most a szövetség tagszervezeteinél tízezer kutya és kétezer macska várja örökbefogadó gazdiját.

/1410/Nemsz2014103173625

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.