Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal citrom déligyümölcs ellenőrzés banán avokádó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hatóság rászáll a déligyümölcsökre: elkapják a zöld banánt, a fagyott citromot, a túlérett avokádót – írja a buksza.postr.hu. 

Ezért jó, ha banánt eszel! Javítja az agyműködést, nyugtatja az idegeket - ITT olvashatsz róla bővebben!

A hatóság kiemelten ellenőrizni fogja a déligyümölcsöket a most kezdődő, egyébként március végéig tartó szezonban - rendelte el Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tájékoztatása szerint az ellenőrzések során elsősorban a citrusféléket (mandarin, narancs, grépfrút), az avokádót és a kereskedők polcain egyre nagyobb mennyiségben megjelenő egzotikus gyümölcsöket (mangó, ananász) és a banánt nézik.

Forrás: Origo

A citrusféléknél többek között a penészes, fagyott, alacsony létartalmú gyümölcsöket akarják kiszűrni, az avókádóknál az éretlen vagy túlérettek (túl puhák vagy túl kemények) mennek a kukába. A rosszul érlelt banánokat is lebuktatják, vagyis az ízetlen és zöld banánokat keresik majd az ellenőrök.

Kívül-belül szépít az avokádó - a gyümölcs pozitív tulajdonságaiért kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.