Hagyj egy kéznyomot a családok széthullása ellen!

halál válás SOS Gyermekfalvak Alapítvány család SOS-gyermekfalu
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy váratlan, hosszas betegség, egy fájdalmas válás vagy a munkahely hirtelen elvesztése akár a család széthullását is jelentheti. Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa úgy határozott, elindítja családmegerősítő programját, annak érdekében, hogy a nehéz időszakokban is egyben tartsa a családokat.

Céljuk, hogy segítsék őket a váratlanul adódott vészhelyzet megoldásáig, illetve megelőzzék, hogy a gyermekek állami gondozásba kerüljenek szüleik átmeneti problémái miatt. A program keretében virtuális kézlenyomata otthagyásával most mindenki kifejezheti: egyetért a szervezet céljával.

Az új családmegerősítő program célja a megelőzés, azaz hogy minél kevesebb gyermek kerüljön állami gondozásba. Az alapítvány a különböző okokból válsághelyzetbe került családoknak segít talpra állni, hogy a gyerekeket ne kelljen kiemelni a családjából és állami gondozásba venni.

Az Origo által is támogatott kampány egyik arca, Szabó Győző arról beszélt, hogy szülőként az a legfontosabb, hogy a felek a gyerekek érdekeit vegyék figyelembe.

"Kisebb-nagyobb hibák minden ember életében előfordulnak, de figyelni kell arra, hogy a család minél kevésbé sérüljön.Nagyon jóban maradtunk a volt feleségemmel, és igyekeztük úgy intézni a válást, hogy Bori úgy érezze, mintha mi sem történt volna. Remélem, az SOS kampányának meglesz az a várt pozitív hatása, hogy kevesebb család sérül majd" - nyilatkozta a színész.

A kéznyom kampányhoz - Hámori Gabriella, Kamarás Iván, Száraz Dénes és Csizmadia Ildikó - közreműködésével videó is készült:

Segíts te is!

Az SOS Gyermekfalvak legújabb kampányán keresztül mindenki ingyen segítséget nyújthat a veszélyeztetett családoknak a www.sos.hu/keznyom weboldalon virtuális kéznyomának, azaz nevének, e-mail címének és telefonszámának otthagyásával, melyek révén a későbbiekben a segítők tájékoztatást kaphatnak a program alakulásáról és a támogatási lehetőségekről. 2014. október 31-ig az SOS Gyermekfalvak 5000 db kéznyomot szeretne összegyűjteni családmegerősítő programjának elindítására. A virtuális kéznyomok kézzel fogható értékké, adománnyá válnak.

Amit tudni kell az SOS Gyermekfalvakról

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa olyan civil szervezet, melynek célja az otthonukat vesztett gyermekek nevelése, a veszélyeztetett helyzetű gyerekek és családjaik támogatása, érdekeik képviselete. Segítségükkel a gyerekek családi házakban nőnek fel, ahol a vérszerinti testvérek együtt maradhatnak. A klasszikus modell szerint az SOS Gyermekfalvak 12-15 családi házból állnak, ahol SOS anyák - hivatásos nevelőszülők - nevelik a gyerekeket, és a gyermekfalvak közösségét egy faluvezető irányítja. Az utóbbi évtizedben ugyanakkor az SOS Gyermekfalvak szakmai programja jelentősen megváltozott, előtérbe került a gyermekek átmeneti családba fogadása és a családok támogatása a kiemelés megelőzése érdekében.

Az örökbefogadáson gondolkodik a Barátok közt Gizije, Gyebnár Csekkahttp://www.life.hu/csalad/20140918-a-baratok-kozt-gizije-gyebnar-csekka-az-orokbefogadason-gondolkodik-parjaval.htmlGyebnár Csekka, a Barátok közt sztárja és párja már nagyon vágynak egy babára. Nem vetik el az örökbefogadás gondolatát sem, sőt, még a béranyaság is szóba jöhet.CsaládRTLKLUBAz örökbefogadásban segít az Ikeahttp://www.life.hu/csalad/20140722-a-home-for-hope-kampany-kereteben-a-szingapuri-allatvedok-az-ikeaval-kozosen-keresnek-gazdat-arva.htmlSzingapúri állatvédők az Ikeával közösen próbálnak gazdit találni az árva kutyusoknak. A bútoráruházakban kartonpapírokból készített ebeket láthatunk, amelyekkel megpróbálnak kedvet csinálni a vásárlóknak az örökbefogadáshoz. Család--Mindent az örökbefogadásrólhttp://www.life.hu/csalad/20140521-mindent-az-orokbefogadasrol.htmlAz örökbefogadásról sokaknak egy végeláthatatlan procedúra jut eszükbe, ami ráadásul nem végződik feltétlenül sikerrel. Azonban a 2014. január 1-jétől életbe lépő új jogszabály-módosításoknak köszönhetően sokkal egyszerűbbé vált ez a folyamat, és a várakozási idő is töredékére csökkent az eddigieknek. CsaládOrigo




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.