Sárlavina, járatkimaradás, szél - tovább terjed a pusztító tájfun Japánban

Forrás: AFP/Jiji Press -
eső Japán vihar földcsuszamlás Szél tájfun Vongfong
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Vongfong tájfun már Japán főszigetét fenyegeti: földcsuszamlások, sárlavina, erős szél és eső vár az ott élőkre.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, a Vongfong tájfun óránkénti 234 kilométeres széllökésekkel, heves esőzésekkel szombaton érte el Japánt. A vihar miatt repülőjáratokat töröltek, háztartások ezrei maradtak áram nélkül. A tájfun most az ország legnagyobb szigetét fenyegeti. Várhatóan légi járatok százai nem tudnak majd elindulni, 92 belföldi járatot már töröltek – tudósít az MTI.

Forrás: AFP/Jiji Press

A Vongfong tájfun az idei legpusztítóbb, amely Japánra lecsapott. 450 ezer embert költöztettek otthonából biztonságosabb helyre. A vihar hatalmas erejű szelén és csapadéktömegén kívül földcsuszamlásokkal, sárlavinákkal is fenyeget. Az elővigyázatosság ellenére már legalább félszázan megsérültek a vihar miatt.

Nem kíméli az arra élőket a természet: egy hete a Fanfon nevű tájfun söpört végig a szigetországon, kilenc ember halálát okozva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.