Halálos áldozatokat is követelt Japánban a pusztító tájfun

Forrás: MTI/EPA/Maesiro Hitosi -
halálos áldozat Japán eltűnés áradás földcsuszamlás tájfun Vongfong
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két ember vesztette életét a Vongfong tájfunban, illetve az általa kiváltott földcsuszamlásokban, áradásokban, mielőtt elhagyta a szigetországot kedden. Csaknem százan sérültek meg, többen eltűntek.

Ahogy a Life.hu is megírta, a szupertájfun hétvégén érte el Japánt. A Vongfong az idei legpusztítóbb erejű tájfun, amely a szigetországra lecsapott. 450 ezer embert költöztettek otthonából biztonságosabb helyre. A hatalmas erejű széllel és sok csapadékkal járó vihar földcsuszamlásokat, sárlavinákat is előidézett – tudósít az MTI.

Forrás: MTI/EPA/Maesiro Hitosi

Egy hete a Fanfon nevű tájfun söpört végig a szigetországon, kilenc ember halálát okozva.

Tombol a szupertájfun Japánbanhttp://www.life.hu/news/20141011-fotokon-vongfong-a-szupertajfun-amely-szombaton-elerte-japant.htmlSérüléseket, áramkimaradásokat és közlekedési nehézségeket okozott a Vongfong szupertájfun, amely szombaton elérte Japánt.NewsTokió felé tart a rettegett tájfunhttp://www.life.hu/news/20141006-a-fanfon-tajfun-japan-legnagyobb-szigetere-csapott-le-most-tokio-fele-tart.htmlJapán legnagyobb szigetére, Honsúra is lecsapott hétfőn a Fanfon tájfun és egyenesen Tokió felé tart, miután végigsöpört a szigetország déli részein is. Négy ember, köztük három amerikai katona vesztette életét.News--Különleges riadót rendeltek el Japánban a szupertájfun miatthttp://www.life.hu/news/20140708-a-szupertajfun-elerte-japant-kulonleges-riadot-rendeltek-el.htmlKülönleges riadót rendeltek el Japán déli részén a közelgő Neoguri szupertájfun miatt: Mijako és Okinava szigetén a hatóságok csaknem félmillió ember evakuálását tanácsolták.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.