földkörüli utazás tojás Olaszország Matteo Miceli vitorlás hajó tyúk vitorlázó önellátás környezetbarát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Matteo Miceli olasz vitorlázó két tyúkkal kerüli meg a világot. A környezetbarát túra vasárnap indul. A cél, hogy üzemanyag elégetése nélkül, önellátó módon kerülje meg a földet.

A két csirke állítólag hozzászokott már a nyílt tengeri utakhoz. Berendeztek nekik egy kis tyúkólat, ahová naponta pottyantaniuk kell fejenként egy-egy tojást, így biztosítják a hajós táplálkozásának egyik fő elemét – számol be az MTI.

Ott kukucskál az egyik tyúk Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Miceli "konyhakertet" is visz magával: két tálcát akaszt a lámpák alá, ezek mesterséges fényénél, a helyben előállított trágya segítségével és a sótlanított tengervízzel öntözve akar salátát és spenótot termeszteni. Emellé a kifogott halakat fogja fogyasztani.

A kis konyhakert Forrás: AFP/Tiziana Fabi

"A vitorlásom kicsit olyan lesz, mint az űrhajósok kabinja, teljesen önellátó. A félelem mindig itt lesz velem, de ez érthető és előre látható félelem lesz" - magyarázta a vitorlázó, aki úgy döntött, segédmotort sem szerel az Eco 40-nek elnevezett hajójára.

A klímaváltozás bűnei ellen úgy is harcolni akar, hogy bebizonyítja: a főzéshez, radarja és a műholdas telefonjai működtetéséhez elegendő a hajója által termelt áram. A vitorlásra 12 méter hosszan napelemeket szereltek fel, két szélturbinával és vízturbinákkal is ellátták.

Az Eco 40 vasárnap hajózik ki Civitavecchia kikötőjéből, és a Vendée Globe útvonalát követi, amely 28 ezer tengeri mérföld (52 ezer kilométer) hosszú. Visszatérését öt-hat hónap múlva várják.

A második legjobban kereső magyar sportoló lehet Dzsudzsák Balázshttp://www.life.hu/news/20141018-dzsudzsak-balazs-huszti-szabolcs-labdarugo-utan-a-dinamo-moszkvanal-a-masodik-legjobban-kereso.htmlHa aláírja új szerződését a Dinamo Moszkvánál Dzsudzsák Balázs, akkor évi 983 milliójával Huszti Szabolcs után (aki évi 1,22 milliárd forintot vág zsebre) ő lehet a második legjobban kereső sportolónk.News--Óriási szexjátékszer ágaskodik a párizsi Vendome térenhttp://www.life.hu/news/20141017-paul-mccarthy-fa-cimu-muve-parizsban-a-vendome-teren-sokakat-szexjatekszerre-emlekeztet.htmlKortárs művészeti fesztivált rendeznek október 21 és november 1 között Párizsban. A francia főváros tereit műalkotások lepik el, amelyek közül az egyik máris kiverte a biztosítékot.News--Nagyon morbid – viszik, mint a cukrot a plüsseboláthttp://www.life.hu/news/20141017-plussebolat-arul-a-giant-microbes-nevu-weboldal-sokan-felhaborodtak-a-termeken.htmlPlüssebolát lehet kapni az egyik amerikai weboldalon. Pontosabban most épp nem, mert a nagy érdeklődés miatt elfogyott. Tényleg ilyen játékokat kell gyártani, miközben máshol a halálos vírussal küzdenek?News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.