Fényfestés és Hobo-koncert - ilyen programok várnak ma Budapest szívében

nyitvatartás koszorú koncert táncház Hobo fényfestés program október 23. múzeum forgalomkorlátozás nemzeti ünnep
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Október 23-án, a nemzeti ünnepen ingyenes kiállítás, táncház, filmek, koncert és fényfestés vár a belvárosban. Számos helyen viszont forgalomkorlátozások is lesznek Budapesten. Lássuk a programokat!

Október 23-án 9 órakor ünnepélyes keretek között felvonják a magyar zászlót a Kossuth téren. Ezután táncházon vehetsz részt a budakalászi Lenvirág Gyermek és Ifjúsági Néptánc Együttessel és a Buda Folk Banddel. Ezen a napon ingyenesen látogathatsz el a Parlamentbe és a Terror Háza Múzeumba is!
Tudtad, hogy állami ünnepnapokon, így október 23-án is ingyenesen mehetsz múzeumozni? A részletekért kattints IDE!

Lila fénnyel világították meg az Országház kupoláját a mellrák elleni küzdelem hónapja alkalmából Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épületében és a Széna téren a történelmi eseményekre emlékező kiállítással, a Corvin moziban, a Tabán Kinotékában és a Műegyetemen pedig '56-os témájú játékfilmek vetítésével várják a látogatókat. A Műegyetem rakparton 17 órától Hobo-koncert, valamint fényfestés is lesz, amit szintén érdemes megnézni, vagy akár kipróbálni a családdal, hiszen nem mindennapi látvány.

Fényfestés a Múzeumok éjszakáján Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az emléknap programjairól bővebb információkat találsz IDE kattintva!

Forgalomkorlátozás

Pénteken reggel 6 óráig le lesz zárva a XI. kerületben a Műegyetem rakpart a Gellért tértől a Bertalan Lajos utcáig. Csütörtökön déltől este 10-ig ugyancsak a Műegyetem rakparton az Egry József utcától a Bertalan Lajos utcáig, valamint a Bertalan Lajos utcánál lesz korlátozás, valamint a budai alsó rakpart felhajtóját is lezárják. Emellett csütörtökön reggel 6 órától délelőtt 11 óráig az V. kerületi Alkotmány utcát is lezárják a forgalom elől. Megállási tilalom lesz életben a XI. kerületben a Műegyetem rakpart mindkét oldalán a Bertalan Lajos utca és Gellért tér között pénteken reggel 6 óráig, valamint az Egry József utcától a Bertalan Lajos utcáig péntek reggel 6 óráig.

Nem lehet majd megállni továbbá péntek este 8 óráig az V. kerületben, az Alkotmány utca mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Kossuth térig, a Vajkay utca mindkét oldalán az Alkotmány utcától a Szalay utcáig és a Szalay utcában a Honvéd utcától a Kossuth térig. Mindemellett tilos lesz megállni pénteken reggel 6 órától éjfélig a VI. kerületben az Andrássy út mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Nagymező utcáig, valamint a Magyar Állami Operaház környékén lévő utcákban.

Változik a boltok nyitva tartása

A boltok 22-én, szerdán még a megszokott keretek között várják vásárlóikat, azonban csütörtökön, 23-án zárva tartanak a benzinkutak, virágboltok és a nonstop üzletek kivételével. Péntektől viszont a legtöbb helyen visszaáll a normál nyitva tartás.

Máté Bence természetfotós nyert a BBC világversenyénhttp://www.life.hu/news/20141022-mate-bence-termeszetfotos-nyerte-a-bbc-wildlife-magazin-es-a-londoni-termeszettudomanyi-muzeum.htmlAz 50. alkalommal megrendezett világverseny madarakat ábrázoló kategóriáját Máté Bence természetfotós nyerte, pedig nem is akart nevezni a pályázatra. Nagy Göncöl című fotójával indult és győzött a BBC Wildlife magazin és a londoni Természettudományi Múzeum világversenyének madaras kategóriájában.NewsOrigoVastag kabátot és sálakat elő! Marad az eső és a hideg a hosszú hétvégérehttp://www.life.hu/news/20141022-a-hosszu-hetvegen-hideg-esos-ido-lesz-marad-a-hidegfront.htmlHa ki akarsz mozdulni a hosszú hétvégén a családdal, vagy elmennél sportolni, barátnőzni, vásárolni, nem árt a réteges öltözet és a meleg holmi. Íme, a részletes időjárás-jelentés.News--Meghalt Kelet Elek – az állatkert szívtiprójahttp://www.life.hu/news/20141021-meghalt-kelet-elek-a-nyiregyhazi-allatpark-szivtipro-oroszlanja.htmlMeghalt a Nyíregyházi Állatpark oroszlánja, aki 18 éve érkezett, így alapítótagnak számított.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.