Boldog Szingli Napot! Ma tartják az anti-Valentin-napot Kínában

Forrás: Thinkstock -
Kína nők szingli Valentin nap ünnep valentin 2015
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
November 11-e a Szinglik Napja Kínában. Egyedülálló nők milliói ünnepelnek és szomorkodnak együtt. Az üzletek pedig hihetetlen akciókkal bombázzák őket ilyenkor.

Miért pont ez a nap? A dátumban lévő négy darab 1-es (11. 11.) úgy néz ki, mint négy kis bot. A kínai nyelvben az egyedülálló férfiakat hívják botnak (orguanggun).

Hihetetlen, de nagyjából 200 millió olyan egyedülálló nő és férfi van Kínában, akik aktívan keresik a társukat, annak ellenére, hogy a hagyományok szerint a nőknek 20-24 éves korukig férjhez kellene menniük. Sok nőn olyan nagy a nyomás, hogy akár álvőlegényt is bérelnek a családi eseményekre, hogy ne érje szó a ház elejét.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Számos kerítő is van az országban, és a mai napig előfordul, hogy szülők is járnak társkereső találkozókra, hogy végre elkeljen a gyerekük. Ráadásul nincs egyszerű dolguk, hiszen a 30 körüli férfiak a 20 éves lányokat preferálják.

Nem csoda, hogy november 11-én kirúgnak a hámból a szinglik. Közös vacsorákat szerveznek, ünnepségekkel tudatják a világgal, hogy ők így is jól érzik magukat. Karaokepartik és vakrandik százain vehetnek részt, esélyt adva maguknak a pártalálásra. Sokan menyasszonyi ruhában vonulnak utcára.

A Szingli Napon óriási az online vásárlási őrület is! Kína legnagyobb online vásárlási oldalain 24 órán át tartanak az anti-Valentin-napi extra leárazások.

Mi az a szingli-jelenség? Milyen típusai vannak az egyedülállóknak? ITT olvashatsz a témáról bővebben!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.