Gyémántalakú luxusvillamos jár Dubajban

Forrás: MTI/EPA/Ali Hajder -
luxus Közel-Kelet Dubaj villamos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Átadták az Egyesült Arab Emírségek első villamosvonalát Dubajban. A luxusszerelvényeken első osztályú kocsik is vannak, a megállók pedig légkondicionáltak.

Tűzijátékkal tarkított pompás megnyitóünnepség keretében adták át az első villamosvonalat november 11-én, 11 óra 11 perckor Dubajban. Ez a Közel-Kelet első villamosa, amelyen –akárcsak a dubaji metrón - van külön nőknek és gyerekeknek kijelölt rész, ahová nem mehetnek be a férfiak, illetve első osztály (gold) is, ahol nagyobb, kényelmesebb székek találhatóak, persze felárért. A szerelvény elejének gyémánt alakja van. Nagyon elegáns...

Forrás: MTI/EPA/Ali Hajder

A megállók klimatizáltak. Nincs felsővezeték, hanem a földről veszi az áramot. A most átadott új szakasz 10,6 km hosszú és 11 megállóból áll. A vonal építése 1,09 milliárd dollárba, azaz 270 milliárd forintba került.

Így fest belülről a szerelvény Forrás: MTI/AP/Kamran Dzsebreili

Mit szólnátok, ha nálunk is ilyen villamosok járnának?

Mitől olyan elképesztően népszerű Dubaj? Milyen fejlesztések várhatók még a városban? A Life.hu-nak exkluzív interjút adott Khalaf Ahmad Al-Habtoor, a térség egyik megálmodója. Olvasd el IDE kattintva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.