Ez a világ legveszélyesebb útja? Íme, Norvégia részeg hídja

Forrás: Thinkstock -
veszélyes Storseisundet híd kilátás út Norvégia Atlanti-óceán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legveszélyesebb útja címre pályázhatna Norvégia tekergő hídja. Jó időben káprázatos látványt nyújt az Észak-Atlanti-óceánra. Rossz időben azonban életveszélyes.

Szokatlan külseje miatt a helyiek csak részeg hídnak hívják az ikonikus Storseisundet-hidat Norvégiában, amit turisták ezrei néznek meg évente. Jó időben csodálatos kilátás tárul az Atlanti-óceán parti úton autózók szeme elé. Rossz időben viszont erős szelek és hullámok lökdösik a járműveket a sziklás parton.

Forrás: Thinkstock

Úgy tűnik, mintha a híd a semmibe vezetne, pedig ez csak egy illúzió, bár autóban ülve tényleg elég félelmetes lehet nem tudni, hová érkezik az ember.

Rengetegen rögzítették kamerával kalandos útjukat a veszélyes úton, pár percig átélheted az izgalmas autózást a felvételek segítségével.

Norvégia ezen régiójában az elmúlt hat évben 12 hurrikán és sok napnyi vad esőzés nehezítette meg az ott élők helyzetét. 2013-ban egy izraeli turistát elsodort a víz, miután a kilátást csodálta, és leesett a hídról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.