Veszélyes anyagot találtak egy bébiételben - 26 dobozzal adtak el belőle

Forrás: Thinkstock -
veszélyes anyagok forgalom kivonás bébiétel riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarországon is forgalmazzák azt a bébiételt, amiben Atropin alkaloid jelenlétét mutatta ki a német élelmiszerbiztonsági hatóság.

Egy svájci gyártmányú bébiételben mutatták ki a veszélyes anyagot. Ezt a gabonapépet Magyarországon már kivonták a forgalomból, de 26 dobozzal eladtak belőle - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Nébih – írja az MTI.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A Nébih közleménye szerint az Alnatura márkajelzésű bio, négymagvas gabonapépet Magyarországon a Drogerie Markt Kft. (DM) üzletlánc forgalmazza. A vállalkozás az érintett tételeket a riasztás után saját hatáskörben azonnal kivonta a forgalomból, majd megsemmisítette azokat.

A négyhónapos kort betöltött gyermekek táplálására szolgáló instant pépből csak 26 dobozzal értékesítettek. Az üzletekben a termékvisszahívásról tájékoztatót helyeztek ki, az érintett terméket a fogyasztók a vásárlás helyére visszavihetik - közölték.

Mennyibe kerülnek a biogyerekek?

Babaételek közül nagyon sokan nem a bio verziót választják, bízva abban, hogy ezeket a készítményeket fokozottabban ellenőrzik - a bio feliratos kis üvegek ráadásul jóval drágábbak is. Ha megtehetjük, természetesen jobb ezeket választani, de saját konyhádban is elkészítheted bio zöldségekből és gyümölcsökből a napi adagot - így olcsóbb, mégis kihagyod a menüből a rovarirtószereket és a műtrágyázott növények alacsony vitamintartalmát - írtuk egykorábbi cikkünkben. A hazánkban kapható gyümölcsök közül ha teheted, válaszd a magyar termékeket, de barackból vagy eperből, melyeken még nálunk is sok vegyszermaradványt találtak, keresd inkább a bio verziót. Minél kevesebb vegyszerrel találkozik ugyanis egy gyermek, annál jobb. A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.