Bianchi a felelős a balesetéért: nem lassított eléggé

Forrás: AFP/Alexander Klein -
pilóta közlemény felelősség Japán Nagydíj Forma-1 bizottság baleset Jules Bianchi verseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lezárult a részletes vizsgálat: a FIA bizottsága szerint a Marussia brake-by-wire fékrendszere is meghatározó szerepet játszott Jules Bianchi balesetében, a fő hibát mégis a Forma-1-es pilóta követte el: nem lassított eléggé.

Lezárult a FIA tízfős bizottságának részletes vizsgálata Jules Bianchi Japán Nagydíjon történt balesetében. A 396 oldalas tanulmány, amelyet szerdán közöltek, legfontosabb konklúziója szerint Bianchi nem lassított eléggé, ezért nem tudta elkerülni a kicsúszást ugyanazon a ponton, ahol Sutil egy körrel korábban igen – írja az Origo.

Forrás: AFP/Alexander Klein

Pedig „ha a versenyzők betartották volna a dupla sárga zászlókra vonatkozó előírásokat, ahogy azt a Nemzetközi Sportkódex ide vonatkozó cikkelye kiköti, egyikük sem sodorta volna veszélybe sem magát, sem a sportbírókat."

A bizottság szerint a becsapódásban meghatározó szerepet játszott a Marussia egyedi tervezésű brake-by-wire fékrendszere is: „a 2 másodperc alatt, amíg az autója a pályáról kicsúszva a bukótér felé sodródott, Bianchi mindkét lábát használva egyszerre nyomta a gáz- és a fékpedált."

Bianchi október 5-én szenvedett súlyos balesetet a Japán Nagydíjon, amikor a futam 40. körében a Sutil autóját kiemelő darunak ütközött. A Forma-1-es pilótát életveszélyes állapotban szállították kórházba, a legutóbbi jelentések szerint állapota továbbra is kritikus, ám életjelei stabilak és önállóan lélegzik.
Magyar barátnője van Bianchinak?http://www.life.hu/bulvar/20141124-jules-bianchi-sulyos-balesetet-szenvedett-forma-1-pilotanak-magyar-baratja-van-zsofi.htmlEgy Zsófi nevű lány azt állítja, hogy a súlyos balesetet szenvedett Forma-1-es pilóta, Jules Bianchi barátja lett két hónapja. A lány szavaiban azonban sokan kételkednek, egész egyszerűen hazugnak tartják.TV + Bulvár--Édes történetet mesélt barátja Jules Bianchirólhttp://www.life.hu/intim/20141102-forma-1-fernando-alonso-edes-tortenetet-meselt-baratjarol-jules-bianchirol.htmlFernando Alonso, a Ferrari pilótája a minap felidézett egy kedves sztorit azokból a régi időkből, amikor ő még Raquel del Rosario férje volt, és mikor Jules Bianchi még igen gyakran volt a házaspár társaságában.Intim--Tiszta tekintet, őszinte mosoly: Mindent Jules Bianchirólhttp://www.life.hu/news/20141013-jules-bianchi-forma-1-es-pilota-agykarosodast-szenvedett-pedig-jol-alakult-a-jovoje.htmlAzok az egységsugarú Forma-1-fanok, akik időnként bele-beleszundítanak a vasárnapi ebédet követő futamba, valójában nem túl sokat tudnak Jules Bianchiról. Egy fiatal srác az egyik kiscsapatból, valaki a mezőny sereghajtói közül, aki alatt vagy kifüstöl a Marussia, vagy simán csak kavicságyban zárja a hétvégét. Bárcsak Szuzukában is csak a gumifalba ütközött volna, és kiugrott volna a kocsijából egy bokaficammal...News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.