Elpusztult a világ legidősebb kétarcú macskája, Frank és Luie

betegség állat Janus születési rendellenesség háziállat macska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két orra, két szája és három szeme volt a Frank és Luie névre hallgató "kétarcú" jószágnak, viszont csak egy agya. Ez azt jelenti, hogy pofái egyszerre működtek.

A rekorder cica a diprosopus nevű születési rendellenesség miatt volt "kétarcú". A ilyen rendellenességgel születő macskákat, Janus-macskáknak hívják, a kétarcú Janus nevű római istenség után. Frank és Louie azért is volt olyan különleges, mert az ettől a betegségtől szenvedő macskák általában csak pár napig élnek, főleg hogy legtöbbször más rendellenességeik is vannak. Frank és Louie viszont 15 évig volt gazdája, az amerikai Martha Stevens mellett, aki még kiskorában fogadta örökbe.

Frank és Louie 2012-ben került be a Guinness Rekordok könyvébe, mint legidősebb Janus-macska.
Amikor a tulajdonosa, Martha Stevens hazavitte, azt mondták neki, hogy a cica három vagy négy napon belül elpusztul majd. "Csövön keresztül etettem három hónapos koráig, mert féltem, hogy nem lenne képes egyedül enni" – mondta a The Telegram of Worcester-nek. Miután Frank és Louie elpusztult, gazdája, Ms. Stevens azt mondta kész egy másik Janus-macskának otthont adni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.