Ez egy csodás gyümölcs! 5 tény, amit nem tudtál az almáról

Forrás: Thinkstock -
alma Tények csoda Guiness Rekordok Könyve egészség gyümölcs pomelo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hidd el, tudunk még újat mondani az almával kapcsolatban és olyan tulajdonságait bemutatni, amiről eddig nem is sejtettél.

A tél egyik legkiválóbb vitamin és energiaforrása az alma, hiszen ez a gyümölcs hazánkban is megterem, így nem kell messziről Magyarországra szállítani. Ennek köszönhetően az alma nem kamionokban érik be, ami megnöveli összetevőinek hatását. Most pedig, azt is megtudhatod, mekkora volt a rekordok almája és mire jó a héja.

Forrás: Thinkstock

Íme öt tény, amit eddig biztosan nem tudtál az almáról!

A régi hagyományok szerint karácsonykor, amikor a család körbeüli az asztalt, felvágnak egy almát, annyi szeltre ahányan vannak. Mindenkinek meg kell ennie egy szeletkét és ezzel a családi összetartás szimbólumát erősítik.

Egy tanulmány bebizonyította, hogy phloridzin nevű flavonoid, mely egyébként az almában is megtalálható, véd a csontritkulás ellen, és növeli a csontsűrűséget. A gyümölcs gazdag bórban, mely szintén erősíti a csontokat.

A világ legnagyobb almája, egy Japán kertben termet és 2005-ben bekerült a Guinnes Rekordok Könyvébe. A hatalmas gyümölcs 1,85 kg-os súllyal akkora lehetett, mint a Life.hu kedvenc gyümölcse a pomelo.

Az alma remekül karbantartja a hangszálakat. Ezért az énekesek vagy a színészek fellépés előtt előszeretettel fogyasztják.

Az alma héjából remek tea készíthető, de csak akkor próbálkozz ezzel a megoldással, ha biztos vagy benne, hogy az alma héja tiszta és vegyszerekről mentes volt.

Alma és társai!

A Life.hu cikkéből megtudhatod, melyik az-az 5 gyümölcs, ami nem hiányozhat az étrendedből.
Meghalt az egykori szépségkirálynő és színésznő, Mary Ann Mobleyhttp://www.life.hu/news/20141210-mary-ann-mobley-korabbi-szepsegkiralyno-es-szineszno-kedden-elhunyt.htmlMary Ann Mobley korábbi Miss Amerika és színésznő kedden hunyt el Beverly Hills-i otthonában. 77 éves volt.NewsEzek 2014 top képeihttp://www.life.hu/news/20141209-megvannak-2014-kepei-a-time-osszeallitotta-tizes-listajat.htmlA Time összeállította az idei év fotóit. 10 sokatmondó felvétel került a listájukba, köztük az Oscar-gálán készült szelfi is.NewsOrigoIlyet még nem láttál! Turbópanírozás másodpercek alatthttp://www.life.hu/news/20141209-rakot-paniroznak-azsiai-nok-furcsa-technikaval.htmlHogy is készülnek az ázsiai éttermekben a gusztusos kis rákfalatok? Reméljük, nem teljesen így. A videó mindenesetre zseniális!News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.