Újabb beteg karácsonyi ajándék: Ken, mint Jézus Krisztus, Barbie, mint Mária

Barbie baba iszlám Szűz Mária keresztre feszítés Jézus argentin vallás Ken
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A keresztre feszített Jézust ábrázoló Ken babát dobtak a piacra. De az ötletgazdák megalkották Barbie baba Szűz Mária mását is. Vajon mit szól ehhez az anyaszentegyház?

Két argentin művész, Marianela Perelli és Pool Paolini fogta a híres Barbie és Ken játékbabákat és igencsak ellentmondásos átalakítást végzett rajtuk. A különleges, karácsonyi kiadású Barbie Szűz Máriára hasonlít:

Forrás: www.facebook.com/PoolyMarianela

Ken pedig a keresztre feszített Jézusra:

Forrás: www.facebook.com/PoolyMarianela

Sőt, akár Betlehemezést is lehet játszani a figurákkal:

Forrás: www.facebook.com/PoolyMarianela

Az alkotók az alábbi költői kérdést fogalmazták meg Facebook oldalukon: „Ha létezik orvos, tanár és rendőr Barbie, miért ne lehetne Szűz Máriás is?!"
Kollekciójukban összesen 33 baba kap helyet, akik többféle vallást ábrázolnak a katolicizmustól kezdve a judaizmuson át a buddhizmusig. Mohamed prófétaként pózoló Kent azonban biztosan nem találunk majd közöttük – az alkotók ugyanis túlságos tisztelik az iszlám vallást...

Akcióhős Jézust egyébként láttunk már évekkel ezelőtt is. Nézd csak:

De ha már a kissé beteges játékoknál tartunk: az Ebola-plüssről se feledkezzünk meg, hiszen lehet, van, aki úgy gondolja, ilyen ajándékkal lepi meg gyermekét karácsonyra...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.