Magyar énekesnő pereli Beyoncét

Forrás: AFP/MySpace -
Jay-Z népdalénekes vád dal beperelés hang Beyoncé lopás roma Miczura Mónika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miczura Mónika magyar népdalénekesnő azt állítja, hogy a popdíva és férje, Jay-Z az ő hangját használta fel Drunk In Love című számában.

Bajban van Beyoncé: a magyar népdalénekesnő, Miczura Mónika, művésznevén Mitsou azzal vádolja a világsztárt, hogy az ő egyik 1995-ös felvételét használta fel Drunk In Love című dalához, úgy, hogy ő ehhez soha nem adta az engedélyét – írja a hvg.hu az amerikai PageSix oldalra hivatkozva.

Forrás: AFP/MySpace

Beyoncé és férje, Jay-Z a magyar énekesnő állítása szerint digitálisan manipulálták a Bajba, Bajba Pelem című hagyományos roma dalát, amelyet ő még a nagymamájától tanult. Mitsou továbbá azt is sérelmezte a vádkereset szerint, hogy Beyoncé egy erotikától túlfűtött alapot adjon a szexuális töltetű dalszöveghez – ám az eredeti felvétel valójában a reménytelenségről szól.

Kanye West esete az Omegával

Tavaly az Omega perelte be az amerikai rappert, Kanye Westet, amiért engedélyük nélkül felhasználta a Gyöngyhajú lány című dalukat az egyik számában. Az esetről ide kattintva olvashatsz bővebben a Life.hu-n.

A Drunk In Love című szám, amelyet Grammy-díjra is jelöltek, videoklipje pedig az MTV Video Music Awardson is nyert, Miczura Mónika hangja összesen másfél percen keresztül hallatszik – maga a szám pedig 5 és fél perces. A kérdéses számot alább hallgathatod meg:

Az eredeti dal lentebb:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.