Két virágzó növény, aminek a nevét idén karácsonykor kell megtanulnod

virág pimpó növény gyomnövény bürökgémorr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik sárga, a másik lila. Mindkettő virágzik az enyhe tél miatt. És nagyon valószínűséggel vasárnap mindkettőt belepi a hó.

Bemutatjuk a pimpót, ezt az édes sárga virágú növényt, amely jelenleg a nógrád megyei Ecseg közelében virágzik. A pimpó virágai amúgy június és augusztus között nyílnak.

Forrás: MTI/Komka Péter

És ő a bürökgémorr, amely egy gyógyhatású gyomnövény. Erős vérzéscsillapító hatása miatt főleg a nőgyógyászatban használják, de forrázatát vizelethajtónak, menstruációs vérzések csillapítására, bélhurut, gyomorvérzés és bélvérzés ellen, és alacsony vérnyomás emelésére is alkalmazzák - írja a Wikipedia.

Forrás: MTI/Komka Péter

A virágzás nem újdonság ezen a télen az enyhe idő miatt. Csehországban a cseresznyefa virágzik, Békéscsabán kertben nyíló rózsát kaptak lencsevégre. A karácsonyi tavasznak azonban az ünnepekkel együtt vége: a hétvégére már havat mondanak a meteorológusok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.