Senki sem tudja, mennyi hó esik majd, de vigyáznunk kell

hideg időjárás hóesés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap délutánra már a fél országot hó boríthatja. Szombat estétől a Dunántúlon, vasárnap hajnaltól a Dél-Alföldön is havazni fog. Az erős vagy viharos szél hatására hófúvásra kell számítani.

Szombat este először a Dunántúl nyugati, északnyugati megyéiben kezdődik el havazás, itt akár 15 centi hó is eshet. Éjszaka a Dunántúl többi részére, a középső és a déli országrészbe is megékezik a havazás. A fővárosban és az attól északra fekvő területeken időszakos, gyenge hóesés a legvalószínűbb - írja az Origo Időjárás rovata.

Forrás: Thinkstock

Kisebb hóátfúvások már a szombat esti óráktól előfordulhatnak a Dunántúl nyugati, északnyugati részén. Vasárnap reggelre azonban sokfelé megerősödik, délutántól többfelé viharossá fokozódik az északi, északkeleti szél. A legerősebb lökések ekkor az Alpokalján és északkeleten elérhetik a 70 km/h-t. Emiatt a vastagabb hóval borított nyugati és déli megyékben komolyabb hófúvásra kell számítani, de a szél azokon a területeken is hordhatja a havat, ahol csak kisebb, pár centiméteres réteg alakul ki.

Hogy mi vár ránk hétfőn, illetve mire kell figyelnünk, kiderül az Origo folyamatosan frissülő Időjárás rovatából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.