Ma még több hó szakadhat a nyakunkba

Forrás: BELGA/AFP/Nicolas Lambert -
időjárás hóesés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap az ország több pontján is 15-20 centi friss hóra számíthatunk.

Budapestet tegnap este tájban érte el az ország nyugati részén kezdődött havazás: a fővárosban 8 óra után több kerületben is mérsékelt intenzitással szállingózott a hó. Eközben a Dunántúl egyes területein több centi hó hullott, a Duna vonalától délre pedig viharos szél fújt – számolt be az Időkép.

Forrás: BELGA/AFP/Nicolas Lambert

Az OMSZ közleménye szerint az év utolsó vasárnapján kemény téli idő várható, a hófúvás azonban még hétfőn is komoly gondokat okozhat. A felerősödő szél és az ennek következtében kialakuló hófúvások miatt több megyére, így Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére is figyelmeztetést adtak ki. Emellett Baranya, Somogy, Vas és Zala megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben, mert itt az előrejelzések szerint, egy nap alatt akár 20 centiméternél is több hó hullhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.