Eladják Elvis Presley két magánrepülőjét

Forrás: Origo -
Elvis Presley aukció magánrepülőgép Graceland (album)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elvis Presley két magánrepülőjét együtt kínálják eladásra. Az aukciót szervező aukciósház 10-15 millió dollárt vár az egykori sztár különleges gépeiért - adta tudtuk a The Daily Telegraph nyomán az MTI.

A Lisa Marie és a Hound Dog II elnevezésű magánrepülők már nem közlekedhetnek a légi forgalomban, három évtizede a Presley emlékét őrző Graceland birtokon tekinthetik meg őket a látogatók - ismertette az árverést szervező kaliforniai Julien's Auctions.

Forrás: Origo

A négymotoros, 28 személyes Convair 880-as jetet 1975-ben, halála előtt két évvel vásárolta 250 ezer dollárért a Delta Air Linestól az énekes, és lánya után nevezte el Lisa Marie-nek. Több mint 300 ezer dollárt költött a gép felújítására: hálószobát és tárgyalót rendezett be, a gépet négy tévékészülékkel is ellátták, amelyek egy videorendszerhez kapcsolódtak. A Convair 880 típusú gépből mindössze 65 példány készült 1959 és 1962 között.

A 8-10 utas szállítására alkalmas Lockheed Jetstart, amely a Hound Dog II nevet viseli, szintén 1975-ben vette 900 ezer dollárért, miközben a Lisa Marie felújítására várt.

A vásárló egyúttal a Graceland birtokkal szomszédos földterületre is licitálhat, ahol a gépeket - a Presley múzeumtól függetlenül - kiállíthatja. A magángépek jelenlegi tulajdonosának szerződése a Gracelanddel április végén jár le.

Gondban a brit királyi család: Gyermekszexbotrányba keveredhet II. Erzsébet fiahttp://www.life.hu/news/20150102-ii-erzsebet-fia-andras-yorki-herceg-amerikai-gyermekszexbotranyba-keveredhet.htmlKözleményben cáfolta pénteken a brit királyi ház, hogy András yorki herceg, II. Erzsébet királynő másodszülött fia érintett lenne egy régóta húzódó amerikai gyermekszexbotrányban - tájékoztat az MTI.News--Meztelen celebfotók, légikatasztrófák, halál - 2014 legfelkapottabb híreihttp://www.life.hu/news/20141230-2014-szenzacios-hirei-a-nagyvilagbol.htmlManapság az emberek folyamatosan neteznek, lájkolnak, kommentelnek, megosztanak, így szinte elkerülhetetlen nem értesülni arról, hogy mi történik a világban. A szórakoztató történetek, a celebsztorik és a komoly tudósítások mind nagyon jól érzékeltetik, mennyi minden történik a világon egy nap alatt, így nem meglepő, hogy minden évben vannak olyan hírek, amiket az összes TV csatorna, rádió, újság és hírportál lehoz. Íme, egy kis összeállítás 2014 legfelkapottabb híreiből.NewsOrigoSzerettei hangját hallva sír Michael Schumacherhttp://www.life.hu/news/20150101-michael-schumacher-toloszekben-ul-es-konnyezik-ha-a-csaladja-hangjat-hallja.htmlA hivatalos források gyakorlatilag semmilyen részletet nem árulnak el a hétszeres F1-es bajnok állapotáról, olasz „nem hivatalos” sajtóértesülések ennél lényegesen többet mondanak. A formula.hu ezeket szedte össze. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.