Megtalálhatták a lezuhant indonéz gép fekete dobozait

fekete doboz zuhanás repülőgép katasztrófa AirAsia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megtalálták a lezuhant indonéz repülőgép farokrészét, amelyben a repülési adatokat és eseményeket rögzítő fekete dobozok lehetnek.

A mentőcsapat vezetője elmondta: a géprészt egy távirányítású, víz alatti eszköz találta meg. A fekete dobozokat még nem lokalizálták.

Víz alatti felvétel a gép egy roncsának darabjáról Forrás: MTI/AP/Dita Alangara

Kedden kiterjesztették az AirAsia légitársaság gépe utáni kutatás területét, mivel a háborgó tenger és a rossz időjárás miatt keleti irányba sodródtak a maradványok. Két újabb holttestre bukkantak, így 39-re emelkedett a katasztrófa megtalált áldozatainak száma.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, az AirAsia 8501-es járata 162 emberrel a fedélzetén december 28-án reggel indult Surabayából Szingapúrba. A kapcsolat a géppel a felszállás után 42 perccel szakadt meg, amikor az Airbus a borneói Kalimantan és Jáva között repült.

Az indonéz meteorológiai szolgálat szerint a katasztrófát a szélsőséges időjárási körülmények idézhették elő – tudósít az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.