Fegyveresek támadtak egy francia magazin szerkesztőségére – többen meghaltak

Forrás: AFP/Philippe Dupeyrat -
Párizs lövöldözés halott Franciaország támadás magazin fegyveres szerkesztőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismeretlen fegyveresek megtámadták a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap székházát Párizsban. A lövöldözésben a hírek szerint már 11 ember vesztette életét.

"Mintegy fél órával ezelőtt két, fekete csuklyás férfi lépett az épületbe Kalasnyikov gépkarabélyokkal" - mondta Benoit Bringer, az egyik szemtanú. "Néhány perccel később lövéseket hallottunk" - tette hozzá. A férfi szerint a támadók ezután elmenekültek a helyszínről – írja az MTI. A vérengzés során négy híres karikaturista, a főszerkesztő Charb, Cabu, Wolinski és Tignous is életét vesztette.

Forrás: AFP/Philippe Dupeyrat

A Charlie Hebdo szerkesztőségére 2011 novemberében gyújtóbombát dobtak, miután a lap Mohamed prófétát ábrázoló rajzokat közölt le. Iszlamista honlapokon korábban az újság főszerkesztőjének lefejezésére buzdítottak.

A részletekért kattints az Origo cikkére!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.