Megújulhat Budapest egyik kedvenc helye, a Normafa - nézd meg, hogyan!

XII. kerület szavazás megújulás Normafa Budapest parkoló sípálya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tervek szerint változna a közlekedés, több parkolót építenének ki, felújítanák a területen lévő épületeket és sípályát is létesítenének. Így alakítanák át Normafát.

A Normafa sok budapesti lakost csábít ki egy-egy hóeséses napon a szabadba, tavasszal pedig nagy sétákat tehetünk a területen, ahonnan csodás kilátás nyílik Budapestre. De a sportolás szerelmesei is gyakran keresik fel. Most a XII. kerület vezetői a megújulás mellett tették le a voksukat – írja az Origo.hu.

Forrás: MTI/Róka László

Ilyen lesz az új Normafa:

A testület döntése értelmében a közlekedés szabályozása során a közösségi közlekedést részesítenék előnyben, így az önkormányzat kezdeményezi az Eötvös út - Konkoly-Thege úti kanyar forgalomcsökkentését, a Távcső utca kiépítését, a buszforduló és a Normafa Síház melletti gépjárműparkoló áthelyezését az Eötvös út 40. és környékén lévő ingatlanok bevonásával.

Az önkormányzat kezdeményezi továbbá a Normafa területén kívüli kisebb közösségi parkolók kialakítását.

Korlátozottan biztosítanának síelési lehetőséget: a Szaniszló rét környékén oktató sífutó pálya működne, a Kis-Norma lejtőn mobil felvonó telepítésével állítanák helyre az egykori sípálya egy részét a Mátyás király útig.

A lakosok szavazatán múlik minden

Előreláthatóan tavasszal szavazhatnak a XII. kerületi lakosok arról, hogy támogatják-e a Normafa rekonstrukcióját. A kerület képviselőtestülete elfogadta azt a határozatot, ami tartalmazza az átalakítás részleteit.
620 millió jut a Normafa-projekt előkészületeirehttp://www.origo.hu/itthon/20140205-620-millio-jut-a-normafa-projekt-elokeszuleteire.htmlNépszavazás fog dönteni a Normafa-projektről, vagyis a Normafa környéki terület sportcentrummá alakításáról. Az önkormányzat 620 milliót kap az előkészületekre, holott az év második felében a népszavazás még mondhat nemet az egészre.ItthonNépszavazás lesz a normafai sípályárólhttp://www.origo.hu/itthon/20130918-nepszavazas-lesz-a-normafai-sipalyarol.htmlPokorni Zoltán polgármester helyi népszavazást akar kiírni a Normafa fejlesztési tervéről.ItthonMegteltek a Normafa parkolóihttp://www.origo.hu/itthon/20050130megteltek.html Itthon

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.