Ilyen hercegnő még nem volt a Disney-nél - Ismerd meg Elenát!

Forrás: blogs.disney.com -
reprezentálás hercegnő latin fehér bőr Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Disney 2015. január 29-én bejelentette új karakterét, Elenát, Avalor hercegnőjét, aki egyedülállónak számít. Miért? Mutatjuk.

Hercegnők szakállal? Igen!

Az egyre menőbb szakálldivat a Disney-szépségeit sem kímélte - kukkantsd meg ITT, hogy festenek szőrösen!

Íme, Elena, a Disney első latin hercegnője. A szépség 2016-ban debütál a Sofia the First című Disney Junior sorozat speciális epizódjában. Meg kell hagyni, gyönyörű.

Forrás: blogs.disney.com

Azután saját animációs filmet is kap, Elena of Avalor címmel. A hercegnő karaktere 16 év körüli, a leírás szerint egy merész, gondoskodó, vicces lányról van szó, magabiztos tinédzser egy elvarázsolt mesebeli királyságban, amit a változatos latin és népi kultúrák ihlettek.

Miért fontos lépés ez a Disney-től?

  1. Mert Elena az első latin hercegnő. Elődei szinte mind fehérbőrűek. Jázmin volt az első közel-keleti szépség a Disney-nél, Mulan harcos kínai lány, Pocahontas pedig indián lány volt.

  2. Az amerikai fiatalok 40 százaléka nem fehérbőrű. Ehhez képest a televízióban látott szereplők 77 százaléka fehér.

  3. A latin karakterek általában „melósként” bukkannak fel az amerikai filmekben, mesékben, akiknek nincs karrierlehetőségük, és problémás, ha a latin fiatalok többsége csak ezt látja otthon. Ezért fontos a reprezentálás.
Hófehérke a metróban, Jázmin hercegnő a kocsmában: rendhagyó fotósorozat a Disney-hősökrőlhttp://www.life.hu/news/20150107-disney-mesehosok-a-valo-vilag-mindennapi-szituacioiban-fotosorozat.htmlEgy újabb jópofa fotósorozat készült, amelyben sosem láthattuk még ennyire hétköznapinak kedvenc Disney-mesefiguráinkat.NewsOrigoÉletre keltek a Disney-hercegnőkhttp://www.life.hu/news/20140909-a-disney-fohosoket-elethuen-emberkent-abrazolta-egy-finn-muvesz.htmlKedvenc Disney-karaktereid élethű változatát hozta létre egy finn művész. Így festene a valóságban Hamupipőke vagy épp A kis hableány.NewsOrigoDisney-hercegnők újragondolvahttp://www.life.hu/news/20140519-disney-hercegnok-mas-borszinnel-ujragondolta-oket-egy-muvesz.htmlEgy 23 éves művész eljátszott a gondolattal, hogyan festenének a rajzfilmekből megismert női szereplők, ha egészen más bőrszínnel születtek volna.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.